Firma MES De Vierde Macht (Jaap Strijker) 1600
© Jaap Strijker

Firma MES

De Vierde Macht

Datum & tijd
Do 28 nov | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 19,50
Incl. drankje en garderobe

Absurdistische houdgreep tussen burger, politiek en ambtenarij.

Firma MES ontsluit de wereld van de ambtenarij. Waar beleid en wetten worden voorbereid, uitgevoerd en gecontroleerd en hard gezocht wordt naar de ‘nieuwe bestuurscultuur’. Hoe is het om te werken terwijl elke stap wordt vastgelegd, gecontroleerd en de hele wereld argwanend meekijkt? Hoe ‘transparant’ is ‘transparant genoeg’? Wat kunnen ambtenaren de burgers bieden? En wat kunnen zij terug verwachten?

Drie rijksambtenaren komen naar het theater om de banden met jou, de burger, aan te halen, in de hoop het wederzijds vertrouwen op te poetsen. Ze verliezen zich echter totaal in de enorme opdracht. Op komische en licht absurdistische wijze ontvouwt zich in ‘De Vierde Macht’ het spanningsveld tussen burger, politiek en ambtenarij, juist nu het wantrouwen in onze overheid steeds meer toeneemt. Het resultaat is brandend actueel theater over de verborgen wereld van de ambtenarij met “een groot aantal hilarische, maar soms ook pijnlijke situaties,” Theaterkrant.

Vers van De Vest
Onze succesvolle serie Vers van De Vest is ook weer te boeken voor theaterseizoen 2024-2025. Dus... ga mee op theateravontuur en kies je eigen serie! Selecteer 5 voorstellingen en betaal slechts € 60,00 of bestel voor € 100,00 maar liefst 10 voorstellingen (inclusief garderobe en drankje). Lees meer.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30
20:30
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Cast & info
Spel Ozan Aydogan, Daan van Dijsseldonk, Roos Eijmers e.a.
Muziek Geluidsontwerp: Kaspar Schellingerhout
Regie Thomas Schoots
Website http://www.firmames.nl/
Datum & tijd
Do 28 nov | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 19,50
Incl. drankje en garderobe