DSC1515

Speciale voorzieningen


TAQA Theater De Vest/Grote Kerk Alkmaar onderschrijft de Code Diversiteit en Inclusie voor de culturele sector (bekijk de code hier). Het doel van de code is dat de culturele en creatieve sector de brede diversiteit van de Nederlandse samenleving representeert. Een basisvereiste is dat de sector gelijkwaardig toegankelijk is voor iedereen: als maker, producent, werkende en publiek. Zo wordt de sector van iedereen. Iedereen draagt er op eigen wijze aan bij. Iedereen wordt gewaardeerd, gerespecteerd, gehoord en voelt zich thuis in de sector.
Bij Theater De Vest en de Grote Kerk besteden wij daarom veel aandacht aan het optimaliseren van de toegankelijkheid van onze gebouwen. Onze medewerkers worden met regelmaat getraind in het vriendelijk en gepast ontvangen van al onze bezoekers. Ook werken wij samen met partners als Komt Het Zien! om waardevolle aanvullingen op onze reguliere programmering te kunnen bieden en zo iedereen van theater te laten genieten.

Parkeren
In de nabijheid van TAQA Theater De Vest vind je enkele parkeergarages, waarvan er één (De Vest) direct onder het theater gelegen is. Ook parkeergarages Grote Kerk en Kanaalschiereiland zijn heel dichtbij. Meer informatie over de parkeergarages in Alkmaar.

Vanuit de parkeergarage onder Theater De Vest kunnen alle verdiepingen met een lift worden bereikt. Er zijn in de buurt van TAQA Theater De Vest verschillende parkeerplaatsen voor mensen met een beperking, bekijk hier een plattegrond met aangepaste parkeerplaatsen. Een houder van een GPK (Gehandicaptenparkeerkaart) kan een jaarontheffing voor het inrijden van de afgesloten binnenstad van Alkmaar aanvragen voor 1 kenteken. Als er met wisselende kentekens wordt gewerkt moet per keer een ontheffing worden gekocht bij Parkeerservice. De ontheffing is voor het rijden en laden/lossen in het gebied. Parkeren moet vervolgens in een parkeervak.

Rolstoel
De hoofdingang voorzien van een speciale toegangsdeur voor rolstoelen. In het pand zijn er geen drempels die het bezoek belemmeren. Op de begane grond is een aangepast toilet aanwezig. In beide theaterzalen zijn speciale plaatsen voor rolstoelen (én de begeleider). In de Grote Zaal kunnen per voorstelling 6 rolstoelgebruikers een plaats krijgen. In de Kleine Zaal is er plaats voor 2 rolstoelgebruikers. Voor het reserveren van rolstoelplaatsen verwijzen wij je naar het bestelformulier uit het Theaterprogramma of de kassa (072 - 548 99 99).
Scootmobielen worden om veiligheidsredenen niet toegelaten. Voor het vervoer naar de zalen kun je gebruikmaken van een leenrolstoel.

Demonstratie toegankelijkheid TAQA Theater De Vest
Wij maken ons theater graag zo toegankelijk mogelijk! Nieuwsgierig naar hoe een bezoek aan Theater De Vest precies verloopt? In onderstaande video demonstreert een theatermedewerker wat je kunt verwachten.
Tekst gaat verder onder de video.

Regiotaxi
De Regiotaxi is een vorm van openbaar vervoer binnen de regio. Dit betekent dat je geen pasje van de Wmo nodig hebt om gebruik te kunnen maken van de Regiotaxi. Reizen met de Regiotaxi is goedkoper dan met een normale taxi. De Regiotaxi rijdt zeven dagen per week van 6:00 uur tot 24:00 uur. Bovendien zorgt de Regiotaxi voor aansluitgarantie op de trein. Ga naar de website van Regiotaxi voor de voorwaarden en contactgegevens. Als je bij reservering aangeeft dat je naar het theater gaat en wat de aanvangstijd van de voorstelling is, dan zorgt de chauffeur ervoor dat je hier op tijd bent. 

Slechthorend
Voor slechthorenden die gebruik maken van een gehoorapparaat is Theater De Vest in het bezit van een aantal ontvangers, met of zonder koptelefoon, die voor aanvang van de voorstelling geleend kunnen worden bij de receptie. Er kan gebruik gemaakt worden van een leenkoptelefoon, een eigen koptelefoon (mini-jack), een persoonlijke stereo ringleiding (T-stand op het eigen hoortoestel) of een eigen streamer (mini-jack).

 
Slechtziend
Voor slechtzienden zijn de traptreden in de theaterzalen extra gemarkeerd en zijn langs de trappen leuningen aangebracht. Bij geselecteerde voorstellingen is een blindentolk aanwezig, zodat de voorstelling ook goed te volgen is voor mensen met een visuele beperking. Klik hier voor het aanbod met blindentolk.

Hulphond
Indien je met een hulphond c.q. blindegeleidehond wilt komen, verzoeken wij je dit van tevoren door te geven aan onze afdeling Publieksservice (Yvonne Ligtenberg, 072 - 548 98 40). Je zult vervolgens een speciale plaats toegewezen krijgen, geschikt voor jou en jouw hulphond.

Stoelverhogers
Heb je behoefte aan een stoelverhoger? Deze kunnen geleend worden bij de garderobe.

Prikkels
Heb je last van angst- of paniekaanvallen? Je mag de zaal altijd verlaten als je daar behoefte aan hebt. Onze medewerkers helpen je graag om daarna weer terug de zaal in te komen. Wil je voor of na de voorstelling of tijdens de pauze even rustig zitten? Maak dan gebruik van onze bovenfoyer, waar het vaak minder druk is. Hier zijn ook toiletten aanwezig. Tevens stellen wij gratis oordopjes beschikbaar voor onze bezoekers; vraag ernaar bij de balie.

Na het lezen van deze pagina nog vragen of behoefte aan meer informatie, zoals over prikkelarme ruimtes? Stuur dan een mail naar onze contactpersoon Toegankelijkheid via yligtenberg@taqatheaterdevest.nl

Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]