DSC1515

Speciale voorzieningen


Bij TAQA Theater De Vest doen we er veel aan om de toegankelijkheid van ons gebouw zo hoog mogelijk te maken.

Parkeren
In de nabijheid van TAQA Theater De Vest vind je enkele parkeergarages, waarvan er één (De Vest) direct onder het theater gelegen is. Ook parkeergarages Grote Kerk en Kanaalschiereiland zijn heel dichtbij. Kijk hier voor meer informatie over de parkeergarages in Alkmaar.

Vanuit de parkeergarage onder Theater De Vest kunnen alle verdiepingen met een lift worden bereikt. Er zijn in de buurt van TAQA Theater De Vest verschillende parkeerplaatsen voor mensen met een beperking, bekijk hier een plattegrond. Een houder van een GPK (Gehandicaptenparkeerkaart) kan een jaarontheffing voor het inrijden van de afgesloten binnenstad van Alkmaar aanvragen voor 1 kenteken. Als er met wisselende kentekens wordt gewerkt moet per keer een ontheffing worden gekocht bij Parkeerservice. De ontheffing is voor het rijden en laden/lossen in het gebied. Parkeren moet vervolgens in een parkeervak.

Rolstoel
De hoofdingang voorzien van een speciale toegangsdeur voor rolstoelen. In het pand zijn er geen drempels die het bezoek belemmeren. Op de begane grond is een aangepast toilet aanwezig. In beide theaterzalen zijn speciale plaatsen voor rolstoelen (én de begeleider). In de Grote Zaal kunnen per voorstelling 6 rolstoelgebruikers een plaats krijgen. In de Kleine Zaal is er plaats voor 2 rolstoelgebruikers. Voor het reserveren van rolstoelplaatsen verwijzen wij je naar het bestelformulier uit het Theaterprogramma of de kassa (072 - 548 99 99).

Demonstratie toegankelijkheid TAQA Theater De Vest
Wij maken ons theater graag zo toegankelijk mogelijk! Nieuwsgierig naar hoe een bezoek aan Theater De Vest precies verloopt? In onderstaande video demonstreert een theatermedewerker wat je kunt verwachten.
Tekst gaat verder onder de video.

Regiotaxi
De Regiotaxi is een vorm van openbaar vervoer binnen de regio. Dit betekent dat je geen pasje van de Wmo nodig hebt om gebruik te kunnen maken van de Regiotaxi. Reizen met de Regiotaxi is goedkoper dan met een normale taxi. De Regiotaxi rijdt zeven dagen per week van 6:00 uur tot 24:00 uur. Bovendien zorgt de Regiotaxi voor aansluitgarantie op de trein. Wil je gebruik maken van de Regiotaxi, kijk dan op deze website voor de voorwaarden en contactgegevens. Als je bij reservering aangeeft dat je naar het theater gaat en wat de aanvangstijd van de voorstelling is, dan zorgt de chauffeur ervoor dat je hier op tijd bent. 

Slechthorend
Voor slechthorenden die gebruik maken van een gehoorapparaat is TAQA Theater De Vest in het bezit van een aantal infrarood ontvangers met of zonder koptelefoon, die voor aanvang van de voorstelling geleend kunnen worden bij de receptie (tegen betaling van € 5,00 borg).

De apparatuur t.b.v. slechthorenden in de Grote en Kleine Zaal is in 2012 door de NVVS (Nederlandse Vereniging Van Slechthorenden) uitvoerig gekeurd. De oude infrarood kinbeugel-ontvangers, zijn vervangen door een nieuw type van het fabricaat Sennheiser. Hierdoor ontstaat voor zowel gebruikers van de ringleiding (halslus) als gebruikers van hoofdtelefoons een betere toneelbeleving. Tevens zijn de infrarood zenders in de Grote Zaal verplaatst waarmee een dekking voor de gehele zaal gerealiseerd is.
 
Slechtziend
Voor slechtzienden zijn de traptreden in de theaterzalen extra gemarkeerd en zijn langs de trappen leuningen aangebracht. Bij geselecteerde voorstellingen is een blindentolk aanwezig, zodat de voorstelling ook goed te volgen is voor mensen met een visuele beperking. Kijk hier voor het aanbod.

Hulphond
Indien je met een hulphond c.q. blindegeleidehond wilt komen, verzoeken wij je dit van tevoren door te geven aan onze afdeling Publieksservice (Yvonne Ligtenberg, 072 - 548 98 40). Je zult vervolgens een speciale plaats toegewezen krijgen, geschikt voor jou en jouw hulphond.

Stoelverhogers
Heb je behoefte aan een stoelverhoger? Deze kunnen geleend worden bij de garderobe.

Na het lezen van deze pagina nog vragen of behoefte aan meer informatie, zoals over prikkelarme ruimtes? Stuur dan een mail naar onze contactpersoon Toegankelijkheid via yligtenberg@taqatheaterdevest.nl

Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]