DSC1515

Speciale voorzieningen


TAQA Theater De Vest heeft het gebouw zoveel mogelijk toegankelijk gemaakt voor mindervaliden.

Zo kunnen vanuit de parkeergarage onder het gebouw alle verdiepingen met een lift worden bereikt en is de hoofdingang voorzien van een speciale toegangsdeur voor rolstoelen. Verder zijn de drempels waar dat mogelijk was verwijderd. Op de begane grond is een invalidentoilet aanwezig. Kijk hier voor informatie over parkeren voor mindervaliden.

Rolstoel
In beide theaterzalen zijn speciale plaatsen voor rolstoelen (én de begeleider). In de Grote Zaal kunnen per voorstelling 6 rolstoelgebruikers een plaats krijgen. In de Kleine Zaal is er plaats voor 2 rolstoelgebruikers. Voor het reserveren van rolstoelplaatsen verwijzen wij je naar het bestelformulier uit het Theaterprogramma of de kassa (072 - 548 99 99).

Slechthorend
Voor slechthorenden die gebruik maken van een gehoorapparaat is TAQA Theater De Vest in het bezit van een aantal infrarood ontvangers met of zonder koptelefoon, die voor aanvang van de voorstelling geleend kunnen worden bij de receptie (tegen betaling van € 5,00 borg).

De apparatuur t.b.v. slechthorenden in de Grote en Kleine Zaal is in 2012 door de NVVS (Nederlandse Vereniging Van Slechthorenden) uitvoerig gekeurd. De oude infrarood kinbeugel-ontvangers, zijn vervangen door een nieuw type van het fabricaat Sennheiser. Hierdoor ontstaat voor zowel gebruikers van de ringleiding (halslus) als gebruikers van hoofdtelefoons een betere toneelbeleving. Tevens zijn de infrarood zenders in de Grote Zaal verplaatst waarmee een dekking voor de gehele zaal gerealiseerd is.
 
Slechtziend
Voor slechtzienden zijn de traptreden in de theaterzalen extra gemarkeerd en zijn langs de trappen leuningen aangebracht. 

Hulphond
Indien je met een hulphond c.q. blindegeleidehond wilt komen, verzoeken wij je dit van tevoren door te geven aan onze afdeling Publieksservice (Yvonne Ligtenberg, 072 - 548 98 40). Je zult vervolgens een speciale plaats toegewezen krijgen, geschikt voor jou en jouw hulphond.

Stoelverhogers voor kinderen
Voor onze allerkleinste bezoekertjes hebben wij stoelverhogers. De verhogers kunnen geleend worden bij de garderobe.

Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]