RI362B~1

Bereikbaarheid


TAQA Theater De Vest

Canadaplein 2, 1811 KE Alkmaar (openingstijden)

Auto/Parkeren
In de nabijheid van TAQA Theater De Vest vind je enkele parkeergarages, waarvan er één (De Vest) direct onder het theater gelegen is. Ook parkeergarages Grote Kerk en Kanaalschiereiland zijn heel dichtbij. Je vindt de garages door te navigeren op de volgende adressen:

Parkeergarage De Vest
Paardenmarkt, 1811 KG Alkmaar

Parkeergarage Kanaalschiereiland
Mallegatsplein 1, 1811 AG Alkmaar

De parkeergarages in Alkmaar zijn over het algemeen 24 uur per dag geopend. Op straat geldt betaald parkeren tot 21.00 uur. Er geldt buiten echter een maximale parkeertijd van 2 uur. Kijk op de website Parkeergarages Alkmaar voor de actuele parkeertarieven. Het is helaas niet meer mogelijk om in ons theater uitrijkaarten voor parkeergarage De Vest te kopen. Klik hier om jouw route te berekenen via Google Maps.

Belangrijke informatie: de beweegbare paaltjes in de binnenstad zijn vervangen door camera's met kentekenherkenning. Wanneer je geen ontheffing hebt voor de binnenstad riskeer je een boete van €90,00!

Parkeren voor mindervaliden
Er zijn in de buurt van TAQA Theater De Vest minimaal 3 parkeerplaatsen voor mindervaliden. Eén voor het kantoor van de ABN Amro bank en twee in de Gasthuisstraat. Een houder van een GPK (Gehandicaptenparkeerkaart) kan een jaarontheffing voor het inrijden van de afgesloten binnenstad van Alkmaar aanvragen voor 1 kenteken. Als er met wisselende kentekens wordt gewerkt moet per keer een ontheffing worden gekocht bij Parkeerservice. De ontheffing is voor het rijden en laden/lossen in het gebied. Parkeren moet vervolgens in een parkeervak.

Trein
Vanaf Amsterdam Centraal station en vanaf station Den Helder vertrekt ieder half uur een trein naar Alkmaar. Ook vanuit overige richtingen stoppen meerdere treinen per uur op het station Alkmaar Centraal. Vanaf het station duurt de wandeling naar TAQA Theater De Vest ongeveer tien minuten.
 
Bus
De dichtsbijzijnde bushaltes zijn Kerkplein (op de hoek van het Canadaplein), Tesselsebrug en Kanaalkade. Lijn 1 en 5 stoppen op het Kerkplein, lijn 2 en 8 bij de Tesselsebrug en diverse lijnen stoppen op de Kanaalkade. Voor meer informatie over de busdiensten, dienstregeling en tarieven verwijzen wij u naar www.connexxion.nl.

Fiets
Kom je met de fiets? Dan kun je deze gemakkelijk stallen in de gratis bewaakte fietsenstalling onder het Canadaplein.

Regiotaxi
De Regiotaxi is een vorm van openbaar vervoer binnen de regio. Dit betekent dat je geen pasje van de Wmo nodig hebt om gebruik te kunnen maken van de Regiotaxi. Reizen met de Regiotaxi is goedkoper dan met een normale taxi. De Regiotaxi rijdt zeven dagen per week van 6:00 uur tot 24:00 uur. Bovendien zorgt de Regiotaxi voor aansluitgarantie op de trein. Wil je gebruik maken van de Regiotaxi, bel dan 0900-8878 (€ 0,10 per minuut). Als je bij reservering aangeeft dat je naar het theater gaat en wat de aanvangstijd van de voorstelling is, dan zorgt de chauffeur ervoor dat je hier op tijd bent. 

Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]