DSC1544

Wie zijn wij?


TAQA Theater De Vest is een in alle opzichten toegankelijk theater waar u een breed scala aan voorstellingen uit binnen- en buitenland kunt beleven. In de comfortabele Grote Zaal (700 stoelen)  en Kleine Zaal (280 stoelen) kunt u genieten van uiteenlopende genres als cabaret, musical, toneel, opera, jeugd, dans, klassieke muziek en theaterconcerten. Deze voorstellingen gaan veelal gepaard met vrij toegankelijke extra’s, zoals inleidingen, nagesprekken, workshops of meet & greets. Voor een complete middag of avond uit, combineert u uw theaterbezoek met een lunch, diner of een borrel in ons theatercafé: Grand Café Klunder. TAQA Theater De Vest is dé plek om even te ontsnappen aan de sleur van alledag. Om nieuwe energie en inspiratie op te doen.

Van alle gemakken voorzien
Het theater heeft een moderne vormgeving, een vriendelijke uitstraling en alle gemakken van deze tijd. De twee theaterzalen zijn toegankelijk voor kinderen en volwassenen, ook voor mindervaliden en rolstoelen, en zijn uitgerust met een infrarood geluidsinstallatie voor slechthorenden. In beide zalen is het toneel vanaf alle plaatsen heel goed zichtbaar. Tevens is het theater goed bereikbaar met de auto en op loopafstand van het treinstation en diverse bushaltes. Meer informatie over bereikbaarheid

Centrale ligging aan het Cultuurplein van Alkmaar
TAQA Theater De Vest ligt in het centrum van Alkmaar aan het Canadaplein, in de volksmond het ‘Cultuurplein’ genoemd. Rondom het plein zijn maar liefst vijf culturele partners gevestigd: het Stedelijk Museum Alkmaar, Artiance Centrum voor de Kunsten, de Grote Kerk, Bibliotheek Kennemerwaard en TAQA Theater De Vest. Het theatercafé Grand Café Klunder is het sfeervolle middelpunt van het plein met een gezellig terras, lekkere drankjes en een smakelijke ontbijt-, lunch- en dinerkaart.

Dé locatie voor uw evenement
Door de verschillende multifunctionele zalen en unieke ligging aan het Cultuurplein is TAQA Theater De Vest ook een aantrekkelijke accommodatie voor één- of meerdaagse kleine tot grote evenementen. Het theater is een veelgevraagde locatie voor congressen, vergaderingen, feesten en recepties, al dan niet in combinatie met culturele activiteiten. Bekijk hier de mogelijkheden

Culturele festivals en activiteiten
TAQA Theater De Vest is ook zichtbaar op andere plaatsen in Alkmaar: het theater organiseert samen met andere partners in de stad diverse festivals en culturele evenementen. Denk bijvoorbeeld aan de sfeervolle zomerfestivals Zomer op het Plein op het Canadaplein en Zomer in De Mare in de Rekerhout. Of Vest in de Stad, waarbij winkelend publiek verrast wordt door uiteenlopende acts. Bekijk al onze specials. Ook voor het basisonderwijs verzorgt het theater het hele schooljaar aansprekende culturele activiteiten. Bekijk het educatieaanbod.

Met een professioneel, toegewijd team en een eigentijds en gastvrij ontvangst, maakt TAQA Theater De Vest van elk bezoek een bijzondere belevenis voor alle inwoners van Alkmaar en wijde omgeving.

Klik hier om een virtuele tour door het theatergebouw te nemen.

Ons theater wordt gesponsord door TAQA Energy B.V. Kijk hier voor meer informatie over TAQA.

Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]