Scapino Ballet Rotterdam Origin (Stef Nagel) 2
© Stef Nagel

Scapino Ballet Rotterdam

Origin (nieuw programma)

Datum & tijd
Vr 11 apr | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 27,50
Incl. drankje en garderobe

Drie opkomende avant-garde dansmakers presenteren nieuw werk.

Sarah Baltzinger & Isaiah Wilson: ‘GOATS’
Olivia Court Mesa: ‘The Colors of Darkness’

Na het winnen van de XL Production Award, ’s werelds grootste dansprijs, maken Olivia Court Mesa en het duo Sarah Baltzinger & Isaiah Wilson ieder een wereldpremière bij Scapino. In ‘Origin’ maak je kennis met deze drie opkomende avant-garde dansmakers. Het programma wordt aangevuld met een verbindende dansfilm, die is gecureerd door Cinedans filmfestival.

In ‘GOATS’ dompelen Baltzinger & Wilson het hoofdpersonage onder in een hallucinerende wereld. Kijkend door een absurde lens wordt de toeschouwer uitgenodigd om samen met de dansers een weg te vinden tussen werkelijkheid en illusie. ‘GOATS’ is een fantasierijke satire op de hedendaagse tijd en de psychologie van de massa.

In ‘The Colors of Darkness’ verkent Court Mesa de lichamelijke en psychologische reactie op tragedie. Ze reflecteert op collectief trauma, overleven en de weg van duisternis naar kleur. Met haar rauwe en intuïtieve stijl maakt zij een indringend statement over menselijke veerkracht en hoop.

De XL Production Award wordt toegekend door Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC) en geproduceerd door Scapino.

Inleiding
In de inleiding wordt op een interactieve en beeldende manier verteld over verschillende aspecten van de voorstelling. Denk hierbij aan thematiek, werkwijze van de choreograaf, toneelbeeld en muziekkeuze. De inleiders zijn bevlogen en enthousiaste vertellers die Scapino’s filosofie en missie tastbaar maken voor het publiek. Het voorprogramma vindt voorafgaand aan de voorstelling plaats in de Plein Zaal en duurt 30 minuten. Deelname is gratis, maar reserveren is nodig. Dit kan tijdens het online bestellen of via Mijn Vest (indien nog beschikbaar).

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:15
20:15
Grote Zaal
Grote Zaal
Datum & tijd
Vr 11 apr | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 27,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]