SHIFFT & Soulcypher Sensing Bodies (Sjoerd Derine) 1 1600
© Sjoerd Derine

SHIFFT & SoulCypher

Sensing Bodies

Datum & tijd
Vr 18 apr | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 19,50
Incl. drankje en garderobe

SHIFFT & SoulCypher brengen met het dubbelprogramma ‘Sensing Bodies’ een hightech audiovisuele ervaring die niet snel van je net- en trommelvliezen zal verdwijnen.

In ‘Pushing Waves’ verkent choreograaf Jasper van Luijk de synergie tussen geluid en lijf. Geluid is beweging en elke beweging veroorzaakt geluid. Componist Tom van Wee transformeert een simpele adem naar een 3D-sound reis en een voetstap tot een overweldigende beat. De danser, gewapend met geavanceerde richtmicrofoons, beïnvloedt rechtstreeks de geluidsscore die geluidskunstenaar Van Wee op dat moment creëert.

In ‘Transcendance’ bundelen choreograaf Ruben Chi en kunstenaar Bob Sizoo hun krachten om grensverleggende communicatie tussen mens, natuur en machine te verkennen via dans en virtual reality. Hierbij gaat de danser een duet aan met een door AI gecreëerde geoptimaliseerde versie van hemzelf, die de menselijke beperkingen overstijgt en niet gebonden is aan vaste contouren of restricties.

Vers van De Vest
Onze succesvolle serie Vers van De Vest is ook weer te boeken voor theaterseizoen 2024-2025. Dus... ga mee op theateravontuur en kies je eigen serie! Selecteer 5 voorstellingen en betaal slechts € 60,00 of bestel voor € 100,00 maar liefst 10 voorstellingen (inclusief garderobe en drankje). Lees meer.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30
20:30
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Recensies
Theaterkrant over ‘Transcendance’
“Chi en de AI voeren hun vraagstuk uit. Wie volgt wie, maar ook: wat is een menselijk lichaam? Wat maakt een lichaam, wat zijn de voorwaarden? (…) Door de AI alle benodigde ingrediënten te geven voor beweging en een aftastend spel van leiden en volgen te ensceneren, stellen Chi en Sizoo praktische maar filosofische vragen over fysicaliteit, waarneming en immersie.”
Datum & tijd
Vr 18 apr | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 19,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]