Theater Oostpool Madame Butterfly (Elza Jo) 2
© Elza Jo

Theater Oostpool

Madame Butterfly

Datum & tijd
Do 15 mei | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 29,50
Incl. drankje en garderobe

Hoofdpersoon uit Puccini’s wereldberoemde opera eist haar eigen verhaal op.

‘Madama Butterfly’ is met haar prachtige aria’s al ruim een eeuw een hoogstandje uit de operageschiedenis. Maar wat vertelt Puccini’s muzikale meesterwerk, dat zich afspeelt in Japan, ons eigenlijk? Na het overweldigende succes van ‘De Bananengeneratie’ zet regisseur Char Li Chung een nieuwe stap in de Aziatische representatie in de Nederlandse theaters en maakt een radicale, eigentijdse theaterbewerking van de Italiaanse tragedie.

Bij Puccini draait het om het liefdesverhaal van de Japanse geisha Cio-Cio-San, bijgenaamd Butterfly. Tot over haar oren verliefd trouwt ze met de Amerikaanse marineofficier Pinkerton, die na hun huwelijk echter terugkeert naar zijn geboorteland. Butterfly blijft verlaten achter terwijl ze in verwachting is van hun zoon. Na drie jaar keert haar geliefde terug, maar niet voor de hereniging waar ze hoopt.

Char Li Chung breekt resoluut met het originele verhaal. In zijn ‘Madame Butterfly’ komt Cio-Cio-San eindelijk zelf aan het woord. Niet langer staat het oriëntalistische, mannelijke perspectief centraal, maar krijgt zij de zeggenschap over haar verhaal. Het werd hoog tijd.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:15
20:15
Grote Zaal
Grote Zaal
Cast & info
Spel Cystine Carreon e.a.
Regie Char Li Chung
Website http://www.oostpool.nl/
Datum & tijd
Do 15 mei | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 29,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]