Het Nationale Theater Antigone (Anne Claire De Breij) 2
© Anne Claire de Breij

Het Nationale Theater

Antigone

Met Yela de Koning, Mark Rietman e.a.

Datum & tijd
Za 26 okt | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 25,00
Regulier met blindentolk € 25,00
Incl. drankje en garderobe

Grootse voorstelling vol livemuziek, over familie, politiek, stabiliteit en rebellie.

Het Nationale Theater brengt een moderne versie van de Griekse tragedie ‘Antigone’. Nina Spijkers regisseert een grootse muzikale voorstelling over familie, politiek, stabiliteit en rebellie, die draait om de vraag: wat weegt zwaarder, het maatschappelijke of het individuele belang?
De twee broers van Antigone komen allebei om bij de bloedige strijd om Thebe. Als enig overgebleven man in de familielijn moet hun oom Kreon de stad nu leiden. Om de politieke rust te herstellen, verbiedt hij dat een van de als landverrader bestempelde broers wordt begraven. Wie dat tóch doet, wordt met de dood bestraft. Antigone is echter vastbesloten haar broer een waardig afscheid te geven. Ze zoekt steun, maar raakt steeds meer geïsoleerd. Op de avond voor haar bruiloft met Kreons zoon komt het tot een fatale botsing met haar familie en de politieke macht.

Na Shakespeares ‘Coriolanus’ keert Nina Spijkers terug naar de politieke arena:
“Wie wil, nu politici steeds vaker worden bedreigd, nog werken voor het gemeenschappelijk belang? Maar ook: wanneer is je gevoel van rechtvaardigheid zo groot dat je de macht moet bevechten, zelfs als je daar een hoge prijs voor betaalt? Jean Anouilh schreef zijn moderne bewerking van ‘Antigone’ in het door oorlog bezette Frankrijk van 1942. Je zou verwachten dat hij alle ruimte zou geven aan de rebelse Antigone. Maar in vergelijking met de klassieke versie krijgt juist Kreon veel meer ruimte om zijn zaak te bepleiten.”

Blindentolk
De voorstelling is extra geschikt voor blinden en slechtzienden. Voorafgaand aan de voorstelling wordt speciaal voor blinde en slechtziende bezoekers een 'meet & feel' georganiseerd. Bij deze speciale inleiding kunnen zij alvast kennismaken met de stem van de acteurs en voelen aan decorstukken, kostuums en rekwisieten. Tijdens de voorstelling kijkt een blindentolk live mee en beschrijft wat er op het podium gebeurt. Dit is via een koptelefoon te horen. Wil je gebruikmaken van de blindentolk? Kies dan bij het bestelproces voor het kaarttype ‘met blindentolk’. Je ontvangt voor de voorstelling nog een servicemail met extra informatie over je bezoek.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:15
20:15
Grote Zaal
Grote Zaal
Cast & info
Spel Yela de Koning, Mark Rietman, Emma Buysse, Sander Plukaard, Betty Schuurman, Sayo Cadmus en Mike Zanting
Regie Nina Spijkers
Meer informatie Bo Tarenskeen
Website http://www.hnt.nl/
Datum & tijd
Za 26 okt | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 25,00
Regulier met blindentolk € 25,00
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]