Bureau Vergezicht I Theater Rotterdam Beste Mensen (Nick Helderman) 6
© Nick Helderman

Bureau Vergezicht & Theater Rotterdam

Beste Mensen

Van de makers van het veelbekroonde ‘De zaak Shell’.

Datum & tijd
Vr 22 nov | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 22,50
Incl. drankje en garderobe

Voorstelling over bevlogen klimaattaal, rijke verbeelding en arme politiek.

Klimaatspeeches. Je hebt ze in allerlei soorten en maten. De één probeert te verbinden, de ander juist te ontwrichten. Al bijna een halve eeuw worden ze op allerlei conferenties en podia uitgesproken door wereldleiders, wetenschappers en activisten.

Theatermaker en schrijver Anoek Nuyens onderzocht klimaatspeeches van de afgelopen vijftig jaar en verwerkte die tot ‘Beste Mensen’, een voorstelling die de geschiedenis van de klimaatbeweging laat zien. Die werd ooit gekenmerkt door optimisme, toen zowel linkse als rechtse politici als Margaret Thatcher en Richard Nixon opriepen om dit ‘nieuwe grote probleem’ aan te pakken. Een halve eeuw later heeft dat optimisme plaatsgemaakt voor wanhoop en gaan jongeren en klimaatactivisten wereldwijd de straat op. Nuyens stelt de vraag: wat komt er na die wanhoop? Kan het keerpunt in de som der speeches liggen? Een voorstelling over bevlogen klimaattaal, rijke verbeelding en arme politiek, gespeeld door actrice Hannah Hoekstra (winnaar Theo d’Or 2019).

Vers van De Vest
Onze succesvolle serie Vers van De Vest is ook weer te boeken voor theaterseizoen 2024-2025. Dus... ga mee op theateravontuur en kies je eigen serie! Selecteer 5 voorstellingen en betaal slechts € 60,00 of bestel voor € 100,00 maar liefst 10 voorstellingen (inclusief garderobe en drankje). Lees meer.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30
20:30
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Cast & info
Spel Hannah Hoekstra
Regie Erik Whien
Website http://www.bureauvergezicht.nl/
Datum & tijd
Vr 22 nov | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 22,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]