Toneelgroep Maastricht BV Vastgoed (Bjorn Frins)
© Bjorn Frins

Toneelgroep Maastricht

BV Vastgoed

Met Malou Gorter, Wendell Jaspers e.a.

Datum & tijd
Do 17 apr | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 30,00
Incl. drankje en garderobe

Meeslepende zwarte komedie over geld, bedrog, wanhoop en mensen tegen elkaar uitspelen.

Toneelgroep Maastricht brengt een hedendaagse bewerking van David Mamets toneelklassieker ‘Glengarry Glen Ross’, een zwarte komedie waarin mensen wanhopig strijden voor hun baan en bestaan, in een wereld die draait om geld.

Op makelaarskantoor BV Vastgoed worden de medewerkers door de directie onderworpen aan een competitie. De twee beste verkopers krijgen een bonus, de rest wordt ontslagen. Dit zorgt voor een strijd die alleen de sterkste overleeft. In scherpe, geestige dialogen schetst Mamet een droefgeestig portret van mensen die gedwongen worden winnaars te zijn ten koste van anderen en vastzitten in een wereld die ze zelf hebben helpen creëren.

Na de theaterhits ‘Augustus: Oklahoma’ (2024) en ‘De Kersentuin’ (2023) regisseert Michel Sluysmans opnieuw een moderne interpretatie van een bekende toneelklassieker. Mamet schreef zijn stuk in 1982, aan het begin van het neoliberale tijdperk. Ruim veertig jaar later loopt dat tijdperk op zijn laatste benen. Het toneelstuk werd bekroond met de Pulitzer Prize, ontving lovende recensies en werd in 1992 succesvol verfilmd.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:15
20:15
Grote Zaal
Grote Zaal
Cast & info
Spel Malou Gorter, Wendell Jaspers, Quiah Shilue, Myrthe Huber, Rogier in ’t Hout, Ozan Aydogan en Paul Slangen/Michel Sluysmans
Regie Michel Sluysmans
Meer informatie Jibbe Willems
Website http://www.toneelgroepmaastricht.nl/
Datum & tijd
Do 17 apr | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 30,00
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]