Pier21 I Joke Tjalsma & Paul R. Kooij Avond (Rechtenvrij) 4

Pier21 / Joke Tjalsma en Paul R. Kooij

Avond

Datum & tijd
Za 29 mrt | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 24,50
Incl. drankje en garderobe

Een hartverwarmende tragikomedie over een voltooid leven.

‘Avond’ is een liefdevolle tragikomedie over vier mensen die hun goede bedoelingen zien smoren in de grillen van het leven. Anneke heeft op latere leeftijd in Theo een nieuwe liefde gevonden. Samen proberen ze Annekes vader en moeder een waardige laatste levensfase te laten beleven. Haar ouders hechten echter aan hun zelfstandigheid en hun levenslange band. De dood durven ze recht in de ogen te kijken, het idee de ander achter te laten baart hen zorgen. Ze besluiten te kiezen om samen vrijwillig hun leven te beëindigen.

In deze hartverwarmende voorstelling over mantelzorg en voltooid leven van het Friese theatergezelschap Pier21 spelen rasacteurs Joke Tjalsma en Paul R. Kooij zowel het jonge als het oude stel. Bouke Oldenhof schreef de tekst, de regie is in handen van Jos Thie. De voorstelling was in 2019 te zien onder de titel ‘It wie op in simmerjûn’. “Het zou een loodzware voorstelling kunnen zijn, maar niets is minder waar. De humor heerst over de tragiek, zoals dat in het werkelijke leven ook vaak het geval is,” Sneeker Nieuwsblad.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30
20:30
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Cast & info
Spel Joke Tjalsma en Paul R. Kooij
Regie Jos Thie
Website http://www.pier21.nl/
Recensies
Leeuwarder Courant
“Het is gelukt een zwaarmoedig onderwerp als vrijwillig levenseinde zo licht als een veer in te kleuren.”
Sneeker Weekblad
“Het zou een loodzware voorstelling kunnen zijn, maar niets is minder waar. De humor heerst over de tragiek, zoals dat in het werkelijke leven ook vaak het geval is.”
Theaterkrant
“Hoe gecompliceerd de te berde gebrachte situaties ook mogen zijn, nergens wordt het tranentrekkend of zwaar op de hand. Integendeel. Het premièrepubliek lachte zich vaak een kriek.”
Datum & tijd
Za 29 mrt | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 24,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]