Scapino Ballet Rotterdam Cathedral, An Evening With Arvo Pärt (Stef Nagel) 2
© Stef Nagel

Scapino Ballet Rotterdam

Cathedral, an evening with Arvo Pärt

Datum & tijd
Vr 7 feb | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 30,00
Incl. drankje en garderobe

“Een bizarre, futuristische wereld zonder logica maar met fantasie,” de Volkskrant.

Scapino Ballet Rotterdam herneemt het succesvolle ‘Cathedral, an evening with Arvo Pärt’ van de veelgeprezen Spaanse dans- en theatermaker Marcos Morau. Met zijn combinatie van kunstdisciplines, verbluffende vormgeving en inventieve bewegingstaal is Morau een van de meest vooraanstaande danskunstenaars in de Europese theaterwereld.

‘Cathedral’ neemt je mee naar een wereld die wordt beheerst door digitale technieken, waarin we steeds meer het contact met elkaar verliezen. Met de mystieke muziek van Arvo Pärt als hartslag gaan Morau en de dansers op zoek naar wat ons menselijk maakt en wat onze relatie is met de natuur. Morau en zijn team van Spaanse kunstenaars creëren een retro-futuristisch toneelbeeld met levensgrote videoprojecties. In deze vervreemdende wereld biedt de muziek van Pärt een oase van rust. Belangrijk onderdeel in de vormgeving zijn de theatrale en op de hedendaagse mode geïnspireerde kostuums. De ontmoeting met een metershoge meteoor op het toneel vormt het raadselachtige begin van deze bijzondere dansvoorstelling.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:15
20:15
Grote Zaal
Grote Zaal
Cast & info
Muziek Arvo Pärt
Regie Marcos Morau
Website http://www.scapinoballet.nl/
Recensies
de Volkskrant
“Een wonderlijke combinatie die krachtig uitpakt. ‘Cathedral’ is een indringende en ijzig consequente choreografie. Morau creëert een bizarre, futuristische wereld zonder logica maar met fantasie.”
NRC
“Met hun tot op de vingerkootjes gefragmenteerde lijf bewegen de twaalf dansers van Scapino virtuoos.”
Trouw
“De bewegingstaal is verrassend aards en heeft een fraaie melancholische onderlaag, door de Scapino-dansers uitstekend naar boven gehaald. ‘Cathedral’ doet op meerdere fronten denken aan de film ‘2001: A Space Odyssey’ van Stanley Kubrick.”
Datum & tijd
Vr 7 feb | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 30,00
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]