250306 112423 Wunderbaum 1491 1920X FOTO DEF 1600

Wunderbaum

Wunderbaum speelt live (online gaat het mis)

Datum & tijd
Do 6 mrt | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 22,50
Incl. drankje en garderobe

Acteursgroep Wunderbaum gaat samen met schrijfster Annelies Verbeke op middelbare scholen het sociale media gebruik van leerlingen onderzoeken. Schoorvoetend - want we willen niet oud overkomen - maar met de gedachte dat het hoog tijd is om een voorstelling te maken over onze schermtijd. Sinds de iPhone in 2008 zijn massale glorierijke intrede deed in ons land, zijn we ‘hooked’. Ons gedrag veranderde, generatiekloven openbaarden zich.

Als ouders en opvoeders zijn we licht tot zwaar bezorgd. We horen verhalen over kinderen die in twintig Whatsapp-groepen verschillende identiteiten aannemen, er in het geheim een tweede telefoon op nahouden, op het dark web aan anorexia challenges deelnemen en nieuwjaar liever met hun vrienden online in ‘World of Warcraft’ vieren. Of is dat allemaal zwaar overdreven en moeten we vasthouden aan de liefde-aandacht-en-vertrouwen-mantra, die voor onze generatie ouders zo kenmerkend is?

En wat voor recht van spreken hebben we eigenlijk als we geregeld zelf scrollend naar een scherm zitten te staren als ons kind tegen ons praat? Of als we tot diep in de nacht tussen de series door van de actualiteiten naar Funda surfen? ‘WUNDERBAUM speelt live (online gaat het mis)’ is een voorstelling die een van de meest prangende vragen van deze eeuw niet uit de weg gaat: hoeveel van onze tijd willen we online doorbrengen?

Let op: Deze voorstelling bevat beschrijvingen en beelden van online misbruik en seksueel geweld die als confronterend kunnen worden ervaren.

Spraakmakers
Luister voorafgaand aan de voorstelling naar een kort achtergrondverhaal van de regisseur! Waarom wilde de regisseur deze voorstelling maken? En wat was de inspiratie? Pak een koptelefoon in de foyer en geef je 5 minuten over aan het verhaal van de regisseur. SpraakMakers vindt plaats in de benedenfoyer tussen 19:40 en 20:10 uur. Iedere 5 minuten begint het verhaal opnieuw. Deelname is gratis. Reserveren is niet nodig.

Vers van De Vest
Onze succesvolle serie Vers van De Vest is ook weer te boeken voor theaterseizoen 2024-2025. Dus... ga mee op theateravontuur en kies je eigen serie! Selecteer 5 voorstellingen en betaal slechts € 60,00 of bestel voor € 100,00 maar liefst 10 voorstellingen (inclusief garderobe en drankje). Lees meer.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:15
20:15
Grote Zaal
Grote Zaal
Cast & info
Spel met Mitchell Abionie, Walter Bart, Elvis de Launay, Wine Dierickx, Matijs Jansen, Giari Knaapen, Maartje Remmers, Marleen Scholten, Marleen Sparreboom, Lars van Nistelrooij, Toto van Stekelenburg
Datum & tijd
Do 6 mrt | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 22,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]