Theatergroep De Jonge Honden De Staatsgreep (Erik Franssen) 2
© Erik Franssen

Theatergroep De Jonge Honden

De Staatsgreep

Datum & tijd
Vr 20 dec | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 22,50
Incl. drankje en garderobe

Bloedstollende reconstructie van een omstreden geschiedenis rond de Soldaat van Oranje.

Met ‘De Staatsgreep’ brengt Theatergroep De Jonge Honden een bloedstollende reconstructie van een onbekende en omstreden geschiedenis. Soldaat van Oranje Erik Hazelhoff Roelfzema was tijdens de Tweede Wereldoorlog bereid zijn leven te geven voor herstel van de democratie in Nederland. Na diezelfde oorlog hielp hij met een groep vooraanstaande figuren die democratie bijna om zeep omdat hij de dekolonisatie van Nederlands-Indië ongrondwettig vond. Toen zelfs koningin Wilhelmina niet ontvankelijk bleek voor hun zorgen, leek deze groep nog maar één uitweg te zien: een staatsgreep.

‘De Staatsgreep’ is een politiek drama in de stijl van een film noir, over de wens om alles hetzelfde te houden in tijden die veranderen. We zien Mathilde van Schaik, die op het hoofdkantoor van de pas-opgerichte PvdA werkt. Tijdens een toevallige ontmoeting met Hazelhoff Roelfzema komt ze een complot op het spoor. In haar onderzoek naar deze mogelijke staatsgreep stapelen de bewijsstukken zich op en raakt ze langzaam verstrikt in een web van vermoedens en mogelijke gebeurtenissen.

Spraakmakers
Luister voorafgaand aan de voorstelling naar een kort achtergrondverhaal van de regisseur! Waarom wilde de regisseur deze voorstelling maken? En wat was de inspiratie? Pak een koptelefoon in de foyer en geef je 5 minuten over aan het verhaal van de regisseur. SpraakMakers vindt plaats in de benedenfoyer tussen 19:55 en 20:25 uur. Iedere 5 minuten begint het verhaal opnieuw. Deelname is gratis. Reserveren is niet nodig.

Vers van De Vest
Onze succesvolle serie Vers van De Vest is ook weer te boeken voor theaterseizoen 2024-2025. Dus... ga mee op theateravontuur en kies je eigen serie! Selecteer 5 voorstellingen en betaal slechts € 60,00 of bestel voor € 100,00 maar liefst 10 voorstellingen (inclusief garderobe en drankje). Lees meer.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30
20:30
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Cast & info
Spel Yari van der Linden, Pip Lieke Lucas, Piet Kooij en Ali Zijlstra
Muziek Sebastiaan Flier en Fleur Dikken
Regie Jolmer Versteeg
Website http://www.tgdejongehonden.nl/
Datum & tijd
Vr 20 dec | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 22,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]