Toneelschuur Producties Jongensuren (Louwes&Noyons) CAMPAGNEBEELD 1600
© Louwes & Noyons

Toneelschuur Producties

Jongensuren

Met Kirsten Mulder, Anne-Chris Schulting e.a.

Datum & tijd
Za 21 dec | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 19,50
Incl. drankje en garderobe

Ode aan ten onrechte vergeten schrijver en queer-icoon Andreas Burnier.

“Veel meisjes kon het niets schelen dat ze gekke kleren moesten dragen die je het spelen beletten. Dat ze later hun hele leven het domste en saaiste werk zouden moeten doen in een huis, als ze wilden trouwen. Mij wel. Wat had God tegen mij dat hij mij niet ‘toevallig’ aan de goede kant had laten terechtkomen, zoals die veertig moffenjongens in de garage?”

De Nederlandse queer-schrijver Andreas Burnier (1931-2002) is, ondanks haar vooruitstrevende en nog altijd zeer actuele werk over identiteit en seksualiteit, in de vergetelheid geraakt. Ze schreef over die onderwerpen op een manier die nu bekend klinkt, maar destijds nog zeer controversieel werd gevonden en grote impact had. ‘Jongensuren’, de theaterbewerking van Burniers werk, ademt de tijdgeest en de dubbele moraal van de naoorlogse periode en de vrijheidsdrang van een jonge vrouw in een wereld waarin ‘afwijkingen’ werden afgekeurd. Vier vrouwen spelen Andreas Burnier en haar personages in een onderzoekende, haast documentaire voorstelling.

Vers van De Vest
Onze succesvolle serie Vers van De Vest is ook weer te boeken voor theaterseizoen 2024-2025. Dus... ga mee op theateravontuur en kies je eigen serie! Selecteer 5 voorstellingen en betaal slechts € 60,00 of bestel voor € 100,00 maar liefst 10 voorstellingen (inclusief garderobe en drankje). Lees meer.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30
20:30
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Cast & info
Spel Kirsten Mulder, Anne-Chris Schulting, Lulu Streefkerk en Hanna van Vliet
Regie Koen Verheijden
Website http://www.toneelschuurprodcuties.nl/
Datum & tijd
Za 21 dec | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 19,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]