Theater Oostpool Showmeister Foto Rubenpaulruben (1) 1600
© Rubenpaulruben
© Rubenpaulruben

Theater Oostpool

Showmeister, een komedie over sterven

Datum & tijd
Wo 2 okt | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 25,50
Incl. drankje en garderobe

“Een even snedige als geestige zwarte komedie,” ***** de Volkskrant.

‘Showmeister, een komedie over sterven’ is een ontroerend stuk over twee tegenpolen, op zoek naar wat hen verbindt. Na een door pers en publiek zeer enthousiast ontvangen eerste tournee keert het stuk terug in de Nederlandse theaters.

De succesvolle voetbalcoach Mario (Jim Bakkum) krijgt te horen dat hij nog maar een jaar te leven heeft. Zijn wereld stort in en opeens voelen zijn drie landstitels en miljoenen op de bank niks meer waard. Hij besluit de voetbalwereld achter zich te laten en zijn laatste dagen op aarde te besteden aan het ultieme cadeau voor zijn miljoenen fans: een theatershow over zijn eigen leven. Gegarandeerd een hit, weet ook Fabio (Thomas Höppener), artistiek leider van het koninklijk theater waar Mario zijn show op wil voeren. Maar hij gaat nog liever failliet dan ruimte te geven aan zulk plat entertainment. Helaas is de afdeling marketing het daar niet mee eens. “Origineel, meesterlijk, komisch en ontroerend,” ★★★★½ Scenes.

Interactieve inleiding
Voorafgaand aan de voorstelling wordt er een interactieve inleiding georganiseerd, onder leiding van een educatiemaker van Theater Oostpool. Hierbij krijg je achtergrondinformatie over de voorstelling (over het maakproces en achtergrond van makers en schrijver), wordt er dieper ingegaan op het onderwerp en filosoferen we met elkaar over deze thematiek. Het voorprogramma vindt voorafgaand aan de voorstelling plaats in de Pleinzaal en duurt 30 minuten. Deelname is gratis, maar reserveren is nodig. Dit kan tijdens het online bestellen of via Mijn Vest (indien nog beschikbaar).

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30
20:30
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Cast & info
Spel Jim Bakkum, Thomas Höppener, Frieda Barnhard en Gonca Karasu
Muziek muziekontwerp: Kasper Tarenskeen | arrangementen en bas: Xander Vrienten | mixage: Darius Timmer | drums: Rick van Wort | keyboards: Jordy Kalfsvel
Regie Jan Hulst en Kasper Tarenskeen
Website http://www.theateroostpool.nl/
Recensies
de Volkskrant
“Een even snedige als geestige zwarte komedie.”
NRC
“Jim Bakkum is een gouden greep.”
Scenes
“Origineel, meesterlijk, komisch en ontroerend.”
Theaterkrant
“Jan Hulst en Kasper Tarenskeen leveren een bijdehante, scherpe voorstelling af.”
Datum & tijd
Wo 2 okt | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 25,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]