Kompagnie Kistemaker BRAM (Kees Tabak)
© Kees Tabak

Kompagnie Kistemaker

BRAM

Datum & tijd
Wo 16 apr | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 20,00
Incl. drankje en garderobe

Kunst tegen elke prijs? ‘BRAM’: de moeder, de mythe, de tapes. Heel veel tapes.

In ‘BRAM’ – de Oerol-hit van 2023 – gaan Karlijn Kistemaker en Daniel Cornelissen op ontdekkingstocht door Daniels familiegeschiedenis. Was zijn oma Brammetje Cox een vooruitstrevende feminist? Een compromisloze kunstenaar? Een harteloze moeder? En wie is eigenlijk Daniels verdwenen opa? In een verrassende geluidswereld, met een stiekeme rol voor een foley-artist, wordt een Brabants familieverhaal van mythische proporties verteld. En er zijn cassettebandjes. Veel cassettebandjes.

De Eindhovense Maria Croonen (1934-1998) gooit haar leven van huisvrouw en tandartsassistente om en wordt autodidact beeldend kunstenaar. Langzaamaan transformeert ze in Brammetje Cox. Ze leeft voor de kunst, maar is ook een alleenstaande moeder met vier kinderen. Ze maakt radicale keuzes, die niet zonder gevolgen blijven. Daniel en Karlijn blikken terug op haar leven, gaan in gesprek met betrokkenen van toen, maar raken steeds verder verstrikt in een web van meningen en verhalen. “Een boeiend portret,” ★★★★ NRC.

Toegankelijk voor mensen met een visuele beperking.

Vers van De Vest
Onze succesvolle serie Vers van De Vest is ook weer te boeken voor theaterseizoen 2024-2025. Dus... ga mee op theateravontuur en kies je eigen serie! Selecteer 5 voorstellingen en betaal slechts € 60,00 of bestel voor € 100,00 maar liefst 10 voorstellingen (inclusief garderobe en drankje). Lees meer.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30
20:30
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Cast & info
Spel Daniel Cornelissen en Karlijn Kistemaker
Regie eindregie: Eva Meijering
Website http://www.viarudolphi.nl/
Recensies
NRC
“Een boeiend portret. (...) De leukste bijdrage komt van geluidenmaker Chris Koopman, die scènes voorziet van bijpassende geluiden, zoals klepperende brievenbussen, een ‘burp’ bij maagpijn en een harde ‘krak’ bij het rechten van een rug.”
Theaterkrant (keuze van de criticus)
“Cornelissen is een technisch zeer sterke speler die sensitief en ingeleefd spel plaatst tegenover de aardse, droogkomische podiumpresentatie van Kistemaker.”
Datum & tijd
Wo 16 apr | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 20,00
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]