Toneelgroep Maastricht Ik Blijf Bij Je (Marie Cecile Thijs) CAMPAGNEBEELD
© Marie Cecile Thijs

Toneelgroep Maastricht

Ik blijf bij je

Een ongekende tragedie met een happy end

Datum & tijd
Wo 15 mei | 20:30 - 22:00
Zonder pauze
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 23,50
Incl. drankje en garderobe

Troostrijk en ontroerend verhaal over een man die vecht om erbij te mogen horen.

Toneelgroep Maastricht brengt een toneelversie van het succesvolle autobiografische boek ‘Ik blijf bij je’ van Abbie Chalgoum, dat hij met Alwin Grijseels schreef. Abbie, die zelf de hoofdrol speelt, neemt ons mee naar zijn aangrijpende verleden waarin hij zich van jongs af aan staande probeert te houden tussen twee culturen. Michel Sluysmans regisseert deze troostrijke en ontroerende vertelling over een man die zijn leven lang vecht om erbij te mogen horen en te worden gezien voor wie hij is.

Abbie Chalgoum komt in 1983 als peuter van Marokko naar Nederland. Dertig jaar later is hij dé knuffelallochtoon van Venlo. Een geliefd docent, Prins Carnaval, verkiesbaar voor de PvdA, Jezus tijdens de Passiespelen: hij is het toonbeeld van integratie en het leven lijkt hem toe te lachen. Maar in 2013 beleeft hij de donkerste nacht van zijn leven als hij wordt gegrepen door een depressie en een zelfmoordpoging doet. Want wat zijn buitenkant niet laat zien, zijn de destructieve demonen die hem van binnen verscheuren: de verstoorde band met zijn vader, de stemmen in zijn hoofd en zijn overmatig drankgebruik. Het emotionele en beklemmende verhaal – met happy end – kreeg van De Limburger vier sterren: “Inhoud indringend, vorm prachtig en spel ijzersterk.”

Kleedkamergeheimen
“Wat deed je net als eerste toen je na de voorstelling weer in de kleedkamer kwam?” Na afloop van de voorstelling krijgt het publiek de kans om de persoon achter het personage te leren kennen. Er ontstaat een gesprek met de acteur over de voorstelling waarin het publiek mee kan praten. Kleedkamergeheimen vindt na afloop plaats in de Kleine Foyer en duurt 20 minuten. Tijdens het online bestellen of via Mijn Vest kun je hiervoor een gratis ticket bestellen; indien nog beschikbaar.

Vers van De Vest
Onze succesvolle serie Vers van De Vest is ook weer te boeken voor theaterseizoen 2023-2024. Dus... ga mee op theateravontuur en kies je eigen serie! Selecteer 5 voorstellingen en betaal slechts € 55,00 of bestel voor € 90,00 maar liefst 10 voorstellingen (inclusief garderobe en drankje). Lees meer.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30 - 22:00
20:30 - 22:00
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Cast & info
Spel Abbie Chalgoum
Muziek muziekontwerp: Elisabeth De Loore
Regie Michel Sluysmans
Website http://www.toneelgroepmaastricht.nl/
Recensies
Publieksreacties
"Het was geweldig en zo indrukwekkend…het was heel stil in de zaal…het kwam echt binnen.’’
Publieksreacties
"Het was een hele indrukwekkende voorstelling. 70 minuten lang ademloos geluisterd met soms kippenvel en tranen in de ogen.’’
Publieksreacties
“Ongelofelijk deze voorstelling kwam echt binnen. Wat een moed om dit te doen, respect voor de manier hoe hij zijn traumatische ervaringen deelt. Hoop dat hij alle kleine Abbies kan bereiken. En een punt achter de vooroordelen en invullingen van anderen kan zetten.”
Publieksreacties
“Een geweldige voorstelling, die je tot nadenken zet. Zo goed, doordringend, afwisselend en persoonlijk. Wij waren diep onder de indruk.“
Datum & tijd
Wo 15 mei | 20:30 - 22:00
Zonder pauze
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 23,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]