© Marijke de Gruyter
© Marijke de Gruyter

Theater Oostpool | Hadewych Minis

Girls and Boys (16+/reprise)

Datum & tijd
Do 6 jun | 20:15
Zonder pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 28,50
Incl. drankje en garderobe

“Een hartverscheurend verhaal, briljant gespeeld door Hadewych Minis”, schreef Trouw in een vijfsterrenrecensie na de première van ‘Girls and Boys’. De veelgeprezen monoloog van Dennis Kelly uit 2018, een soort hedendaagse anti-Medea, begint als een hilarisch sprookje en verandert in een onvoorstelbare nachtmerrie.
Een onverwachte ontmoeting op een luchthaven leidt tot een intense en gepassioneerde liefdesrelatie. Al snel beginnen de jonge vrouw en haar grote liefde zich te settelen. Ze kopen een huis, trouwen, krijgen twee kinderen en jongleren met hun carrières. Het leven dat ze met elkaar opbouwen is gelukkig en vergelijkbaar met dat van velen, maar gaandeweg brokkelt het sprookje af en neemt hun bestaan een verontrustende wending. Regisseur Daria Bukvić regisseert de theatrale noodkreet over mannelijk geweld, Minis maakt er een schitterende onewomanshow van. “Koude rillingen.” (De Telegraaf ****)

Hadewych Minis winnaar TAQA Theater De Vest Toneel Publieksprijs
De voorstelling ‘Girls and Boys’ bleek publieksfavoriet afgelopen theaterseizoen. Het was spannend tot het laatste moment: welke toneelvoorstelling wordt door het Alkmaarse publiek het hoogst gewaardeerd? Op een schaal van 1 tot 10 verdienden vrijwel alle 35 toneelvoorstellingen van het afgelopen seizoen een 9. Goed nieuws dus voor de makers: toneel wordt zeer goed ontvangen in Alkmaar! Hadewych Minis scoorde een 9,8 en mag zich de winnaar van de derde TAQA Theater De Vest Toneel Publieksprijs noemen. De winnaars van de Toneel Publieksprijs worden vereeuwigd in een fotogalerij in de foyer van TAQA Theater De Vest.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:15
20:15
Grote Zaal
Grote Zaal
Cast & info
Spel Hadewych Minis
Muziek Wilko Sterke
Regie Daria Bukvic
Meer informatie Han van Wieringen
Website http://www.theateroostpool.nl/
Recensies
NRC
“Het razend knappe van dit uitstel van emoties (…) is dat er een vrouw staat die de aanval op haar bestaan heeft gepareerd.”
Trouw
“Een hartverscheurend verhaal, briljant gespeeld door Hadewych Minis.”
de Volkskrant
“Magistrale samenwerking tussen Hadewych Minis en Daria Bukvic.”
De Telegraaf
“Hoe Hadewych Minis zo’n groot drama, zonder enig effectbejag brengt: koude rillingen.”
Datum & tijd
Do 6 jun | 20:15
Zonder pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 28,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]