Theater Utrecht Panic Room (Benning&Gladkova) 2
© Benning & Gladkova

Theater Utrecht

Panic Room

Datum & tijd
Wo 22 mei | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 26,50
Incl. drankje en garderobe

Intiem, poëtisch en fysiek duet van twee mensen die samen opgesloten zitten.

Na hun succesvolle samenwerking in het familiedrama ‘Sea of Silence’ slaan theatermakers Floor Houwink ten Cate en Abke Haring en schrijver Esther Duysker de handen ineen met acteur Jacob Derwig. Gevieren maken zij een bloedernstige en humoristische, dystopische en hoopvolle voorstelling over een oorlog tussen hoofd en hart.
‘Panic Room’ is een intiem, poëtisch en fysiek duet van twee mensen die opgesloten zitten in een donkere ruimte. Kennen ze elkaar, kennen ze elkaar niet, waarvoor zijn ze op de vlucht? De buitenwereld, de ander of zichzelf? De kelder, waar ze zich veilig wanen, dringt het verleden aan hen op en dwingt hen elkaar tot op het bot te fileren. In een race tegen de klok proberen ze door een onontkoombaar rollenspel de uitgang te vinden, in de hoop het weer licht te laten worden. Maar kan je een ander wel verlossen uit de donkerte. Of alleen jezelf?

De sneldichter
Voorafgaand aan de voorstelling kun je in de foyer een prikkelende vraag beantwoorden op een kaartje voor de sneldichter. Plaats het ingevulde kaartje in de daarvoor bestemde bak en misschien schrijft de sneldichter na afloop van de voorstelling een persoonlijke gedicht voor jou!  Lever je kaartje voor de sneldichter vooraf in en bekijk na afloop het werk van de sneldichter.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:15
20:15
Grote Zaal
Grote Zaal
Cast & info
Spel Abke Haring en Jacob Derwig
Regie Floor Houwink ten Cate
Website http://www.theaterutrecht.nl/
Recensies
NRC over ‘Sea of Silence’ (top 5 beste voorstellingen 2022)
“De sterk gestileerde vorm heeft een verpletterende uitwerking: de gezinsleden die gebukt gaan onder het geweld van de vader zitten muurvast in de circuschoreografie waarmee ze de schone schijn ophouden.”
Datum & tijd
Wo 22 mei | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 26,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]