Onze Jordaan Foto Margot De Heide 1600 DPI
Thumbnail Onze Jordaan Liggend 1600

Onze Jordaan

Een nieuwe musical van Diederik Ebbinge

TEC Entertainment i.s.m. Stichting Theateralliantie

Datum & tijd
Zo 29 dec | 15:00
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 49,00
Incl. drankje en garderobe

'Onze Jordaan' is een nieuwe Nederlandse musical van Diederik Ebbinge over de naoorlogse geschiedenis van de Amsterdamse wijk de Jordaan. Het verhaal van Onze Jordaan begint in het jaar 2000: in een Amsterdams bejaardentehuis bereidt Greet (Ellen Pieters) zich voor om in de gezamenlijke koffiekamer haar 80ste verjaardag te vieren.

Ze vertelt uitgebreid over haar leven in de Jordaan. Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog overleed haar man Jopie en bleef zij achter als alleenstaande moeder van twee kinderen. Ze mijmert over de onderlinge saamhorigheid tussen de buurtbewoners, die versterkt werd door het koor de Belcanto’s, opgericht door haar Jopie (Richard Spijkers). Dit alles tegen de achtergrond van de Jordaan, de armoede en het verval van de wijk. Het verhaal loopt langs de plannen van de gemeente om de oorspronkelijke bouw in de jaren '80 en '90 te vervangen door nieuwbouw, naar de uittocht van de echte Jordanezen naar Purmerend, Lelystad en Almere. Greet vertelt over hoe de komst van Yuppen en studenten de wijk weliswaar heeft gered van nieuwbouw en verval, maar daarmee ook het unieke karakter van de buurt definitief veranderde. Een voorstelling vol van humor, emotie, melancholie, teleurstelling en verbittering, maar vooral ook hoop en verzoening!

De muziek
Het stuk wordt muzikaal ondersteund door de typische belcanto zangstijl, zoals we die kennen van Willy Alberti, Johnny Jordaan en Tante Leen. Nummers die de revue passeren, in eigen arrangementen, zijn onder meer 'De Parelvissers', 'Bij Ons In De Jordaan', 'Funiculi, Funicola', 'Pikketanusie', 'Het Slavenkoor', 'Glimlach van een Kind', 'La Donna è Mobile' en 'Amsterdams Parfum'.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:15
20:15
Grote Zaal
Grote Zaal
15:00
15:00
Grote Zaal
Grote Zaal
Cast & info
Spel Ellen Pieters, Richard Spijkers, Roosmarijn Luyten, Peter Gijsbertsen, Steyn de Leeuwe, Walter de Kok, Stefan de Kogel, Yvonne van den Eerenbeemt, Desi van Doeveren, Mitch Blaauw, Walter de Kok en Wilianne Liemborg
Regie Diederik Ebbinge
Datum & tijd
Zo 29 dec | 15:00
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 49,00
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]