241016 Dick Schwaab

Dick Swaab

Hoe kunnen we Alzheimer uitstellen?

Datum & tijd
Wo 16 okt | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 27,50
Incl. drankje en garderobe

Een breinvriendelijk theatercollege van een beroemd neurowetenschapper.

Hersenprofessor en bestsellerauteur Dick Swaab is een grote naam in de wetenschap en de beroemdste neurobioloog van Nederland en omstreken. Hij is emeritus-hoogleraar neurobiologie aan de Universiteit van Amsterdam en hoogleraar aan de Zhejlang Universiteit in Hangzhou, China.

Van zijn boek 'Wij zijn ons brein' zijn alleen al meer dan 500.000 exemplaren verkocht; het is inmiddels in 17 landen verschenen. In het najaar van 2016 verscheen de opvolger, 'Ons creatieve brein. Hoe mens en wereld elkaar maken.' Van 'Wij zijn ons brein' verscheen een kinderversie onder de titel: 'Jij bent ons brein'.

In dit theatercollege toont Dick Swaab hoe we de ziekte van Alzheimer kunnen uitstellen. Het stimuleren van de hersenen helpt de kans op Alzheimer te verkleinen. Hoe kunt u het ziekteproces beïnvloeden? Waarom vroeg beginnen met stimuleren? Wat maakt het brein kwetsbaar of veerkrachtig voor Alzheimer? Wat is de rol van muziek en van licht? Is Alzheimer genetisch bepaald? Hoe zorgt u voor voldoende uitdaging voor uw brein? Wat kunt u concreet doen om Alzheimer uit te stellen? Is er een link met de ziekte van Parkinson? U krijgt antwoord op onder andere deze vragen. In dit theatercollege maakt Dick Swaab een röntgenfoto van de geest.

"Alzheimer krijgen we allemaal; als we maar oud genoeg worden. Maar de geestelijke aftakeling kun je wel uitstellen en vertragen."

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:15
20:15
Grote Zaal
Grote Zaal
Datum & tijd
Wo 16 okt | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 27,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]