J.S. Bach De Apocalyps Foto Janko Duinker
© Janko Duinker

OPERA2DAY & de Nederlandse Bachvereniging

J.S. Bach – de Apocalyps

De opera die Bach nooit schreef

Datum & tijd
Wo 5 jun | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 36,00
Incl. drankje en garderobe

Tijdloze muziek in grillige tijden.

OPERA2DAY en de Nederlandse Bachvereniging gingen de uitdaging aan om ‘de opera die Bach nooit schreef’ te maken. Met succes. ‘J.S. Bach - de Apocalyps’ is “een volbloed opera” (NRC) die “volledig past in de traditie van OPERA2DAY” (de Volkskrant). Het regende sterren en de voorstelling werd uitgenodigd voor het gerenommeerde Bachfest Leipzig.
We komen terecht in het waargebeurde verhaal van Jan van Leyden, een acteur, cafébaas en kleermaker die een hele gemeenschap uitzicht op verlossing uit die ellende bood. Hij stichtte een heilstaat die uitmondde in een dictatuur. We volgen Jan vanaf zijn initiële bevlogenheid, via zijn even flamboyante als meedogenloos koningschap, tot aan zijn intieme biecht in de dodencel. Dit tijdloze verhaal van radicalisering komt tot leven met indringende, overrompelende en emotionele muziek van Bach. Een meeslepende enscenering, de uitmuntende cast en het koor en orkest van de Nederlandse Bachvereniging zorgen voor een memorabele avond.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:15
20:15
Grote Zaal
Grote Zaal
Cast & info
Spel Florian Sievers, Matthias Friedrich, Amancay Pastawski/Georgia Burashko, Mattijs van der Woerd, Kaspar Kröner / Oscar Verhaar, Wiebe-Pier Cnossen, Michaela Riener, Lauren Armishaw e.a.
Muziek Johann Sebastian Bach en Panos Iliopoulos | muzikale leiding: Hernán Schvartzman
Regie Serge van Veggel
Website http://www.opera2day.nl/
Recensies
NRC
“Koor en orkest van de NBV weten uiteraard wel raad met de muziek van Bach, waarbij de zangers zich met bevlogen acteerwerk een heus operakoor betonen.”
Theaterkrant
‘Erg mooie muzikale lijnen, waarin barokklanken door instrumenten als viola da gamba en traverso vloeiend harmoniëren met hedendaagse muziek. Spannend en avontuurlijk.”
Datum & tijd
Wo 5 jun | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 36,00
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]