Attitude Truus

Balletschool Attitude

TRUUS, Het Ballet

Datum & tijd

TRUUS, Het Ballet.

‘Als je kunt helpen, moet je helpen.’
Dat was het motto van de in Alkmaar geboren verzetsvrouw Truus Wijsmuller-Meijer.

Kom kijken en luisteren naar Balletschool Attitude en Schagens Harmonie die je, in samenwerking met Stichting Truus Wijsmuller-Meijer, kennis laten maken met deze bijzondere vrouw en het Alkmaar van haar jeugd.

Truus redde met de kindertransporten 10.000 kinderen uit handen van de nazi’s. Sinds 1 juli 2020 staat haar beeltenis omringd door 28 kinderen op de Gewelfde Stenen Brug in Alkmaar vlakbij haar geboortehuis. Ondanks het prominente beeld in de stad kennen veel mensen het verhaal van Truus niet. Na het zien van deze voorstelling worden Truus en haar kinderen meer dan een mooi beeld op een centrale plek in Alkmaar.

‘TRUUS, Het Ballet’ belooft een bijzondere voorstelling te worden waarbij gedanst wordt op live muziek. Dans is hèt medium bij uitstek om het verhaal van Truus van vrede en menslievendheid, juist in deze tijd, opnieuw onder de aandacht te brengen. Dans is immers inclusief, overstijgt taal, afkomst, leeftijd en opleiding. De voorstelling is toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is en geschikt voor alle leeftijden.

Balletschool Attitude
Balletschool Attitude, onder leiding van Mirjam de Zeeuw, is dé balletschool voor klassiek ballet van Alkmaar, Bergen en Heiloo. De school is gespecialiseerd in klassiek ballet op alle niveaus in de leeftijd van 2 tot 80 jaar. Dansplezier staat bij Balletschool Attitude voorop. Er wordt gestreefd naar een zo optimaal mogelijke techniek binnen een zo breed mogelijk spectrum van het klassiek ballet.
(Kijk voor meer informatie op www.balletschoolattitude.nl)

Schagens Harmonie
Schagens Harmonie werd opgericht op 1 februari 1869. Deze meer dan 150 jaar oude harmonie, o.l.v. dirigent Esther Hoek, bestaat uit een hoofdorkest en het opleidingsorkest. De vereniging is de oudste muziekvereniging boven het Noordzee Kanaal. Op dit moment bestaat de vereniging uit ongeveer 40 vaste muzikanten.
(Kijk voor meer informatie op www.schagensharmonie.nl)

Stichting Truus Wijsmuller-Meijer
Stichting Truus Wijsmuller-Meijer werd opgericht op 17 september 2021. De stichting heeft als doel het in herinnering houden van leven en werk van Truus Wijsmuller-Meijer.
(Kijk voor meer informatie op www.tantetruusishier.nl)
‘TRUUS, Het Ballet’ wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Alkmaar, TAQA Cultuurfonds, het Victoriefonds en Stichting Vrienden van Balletschool Attitude.


Deze voorstelling is een verhuring en wordt uitgevoerd door een amateurgezelschap.

Lees meer Lees minder
Datum & tijd
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]