Zomer op het Plein en Zomer in De Mare

Het had een zonnige en drukbezochte 20e editie van Zomer op het Plein moeten worden maar Corona gooide roet in het eten. Alle festivals en evenementen worden op last van de overheid tot 1 september afgelast. Het gratis toegankelijke festival Zomer op het Plein kan in 2020 daarom niet doorgaan en wordt uitgesteld tot 2021Hetzelfde geldt voor de 9e editie van Zomer in De Mare in park De Rekerhout.  

“De line-up was rond, de artiesten hadden er ontzettend veel zin in en een prachtig podium stond klaar om opgebouwd te worden, maar helaas kunnen we door de maatregelen rondom het coronavirus dit jaar geen Zomer op het Plein en Zomer in De Mare aanbieden. We doen er alles aan om in 2021 alsnog een spetterende jubileumeditie neer te zetten waar alle inwoners van Alkmaar en ver daarbuiten van kunnen genieten”, aldus projectleider Henk Foekema van TAQA Theater De Vest. “Voor nu wensen we al onze bezoekers, de artiesten, vrijwilligers en medewerkers alle goeds.Blijf thuis, dan zien we jullie snel. 

Voorgaande zomers genoten jong en oud vijftien weekenden lang van prachtige voorstellingen en concerten uit binnen- en buitenland. In De Mare lag de focus op straattheater, op het Canadaplein genoot men van kleinkunst, muziek en meer.  

Zomer op het Plein en Zomer in De Mare wordt mogelijk gemaakt door TAQA Theater De Vest, Gemeente Alkmaar en Grand Café Klunder. Met dank aan Winkeliersvereniging De Mare, alle vrijwilligers en andere betrokkenen.