Kijken, Kijken, Kopen 2017

Derde editie zonovergoten ‘Kijken, Kijken, Kopen’ zeer goed bezocht!

Op zondag 9 april vond de derde Alkmaarse editie van ‘Kijken, Kijken, Kopen’ plaats. Zo’n 35 theateracts veranderden de zonovergoten binnenstad voor even in één groot podium. De mannen van The Rocking Chairs zetten met hun hip-hop moves het Waagplein op z’n kop en het energieke Dekoor Close Harmony verraste bezoekers met prachtige zang voor de trappen van het Stadhuis.

Winkelend publiek keek verwonderd op bij het zien van de ‘Urban Safari’ in de binnenstad. Gerichte theaterbezoekers stonden op tijd voor de deuren van de winkels. Meer dan 30 ondernemers deden mee aan deze culturele koopzondag.
TAQA Theater De Vest is zeer tevreden over deze derde editie. Marijke van den Muijsenberg, hoofd programmering en marketing: “Het is een zeer geslaagde derde editie. De dag was zonovergoten en de stad bruiste. Ook de winkeliers zijn erg tevreden. De acts kenden een grote belangstelling en de artiesten hebben genoten van het enthousiaste Alkmaarse publiek.”

Bekijk de video van Alkmaar Centraal.

Publiekstrekkers
Vanwege het mooie weer konden alle buitenoptredens op een grote belangstelling rekenen. Artiesten die in de winkels geprogrammeerd waren trokken voor een deel naar buiten. Zo droeg René Oskam gedichten voor in de Langestraat en struikelde je - als je niet oplette - over Hakim op de stoep van schoenenwinkel Hatshoe. Bij Rituals veel verwonderde kinderen: de Zandtekenaar ‘vertelde’ de meest prachtige sprookjes. In de intieme winkel Bodycelli in de Oude Stad genoot het publiek van hartverwarmende tango door het Internationaal Danstheater en theatergroep Piepschuim kreeg bij Strak in Pakken het Alkmaarse publiek enthousiast aan het meezingen. Er waren vele interactieve momenten tussen publiek en artiest en dat zorgde voor een bijzonder goede sfeer.

Volgende editie
TAQA Theater De Vest zal in samenwerking met de winkeliersvereniging binnenstad Alkmaar en Gemeente Alkmaar deze derde editie evalueren en ziet een vierde editie vol vertrouwen tegemoet.

Locatie 13.00 13.15 13.30 13.45 14.00 14.15 14.30 14.45 15.00 15.15 15.30 15.45 16.00 16.15 16.30 16.45