Orkater De Dood Van Benny Simons (Anne Claire De Breij) 2
© Anne Claire de Breij

Orkater

De dood van Benny Simons

Datum & tijd
Wo 2 apr | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 21,50
Incl. drankje en garderobe

Muzikale trip door het leven van een overleden jongen.

‘De dood van Benny Simons’ is het theaterdebuut van filmmaker Shady El-Hamus. Net als in zijn films – zoals zijn debuut ‘De Libi’ – is de hoofdrol weggelegd voor een jongen met grootse dromen die van het ene op het andere moment in stukken vallen.

In deze magisch-realistische voorstelling probeert Benny Simons zijn dood te saboteren om zijn familie niet in te steek te hoeven laten. Als hij op straat getuige is van een gevecht, springt hij ertussen. De agressie keert zich tegen hem en hij wordt neergestoken. Na zijn plotselinge dood valt zijn familie langzaam maar zeker uit elkaar; zijn broertje, moeder en vriendin verdwalen in hun woede, verdriet en de leegte die is ontstaan. Hoe kan Benny, ondanks dat hij er niet meer is, zorgen dat de mensen van wie hij het meeste houdt elkaar niet kwijtraken? In deze sferische tour de force over familierelaties en masculiniteit worden Benny’s heden en verleden met elkaar vervlochten door een livesoundtrack. Daniël Kolf (‘De Gliphoeve’) speelt de hoofdrol.

Vers van De Vest
Onze succesvolle serie Vers van De Vest is ook weer te boeken voor theaterseizoen 2024-2025. Dus... ga mee op theateravontuur en kies je eigen serie! Selecteer 5 voorstellingen en betaal slechts € 60,00 of bestel voor € 100,00 maar liefst 10 voorstellingen (inclusief garderobe en drankje). Lees meer.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30
20:30
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Cast & info
Spel Daniël Kolf, Sophie Höppener, Sidar Toksöz en Timo Dries
Muziek Yasper Molle
Regie Shady El-Hamus
Website http://www.orkater.nl/
Datum & tijd
Wo 2 apr | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 21,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]