Alkm Big Band

Alkmaarse Big Band

Jubileum Concert - Alkmaarse Big Band

Datum & tijd
Za 15 jun | 20:15 - 22:30
Met pauze
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 20,00
Excl. drankje

Jubileumconcert Alkmaarse Big Band met Cor Bakker

Op zaterdag 15 juni 2024 is het groot feest voor Alkmaarse Big Band!

Op die dag geeft het jazzorkest in Theater TAQA De Vest te Alkmaar haar jubileumconcert. Dit jaar bestaat Alkmaarse Big Band namelijk 60 jaar en dat vraagt om een extra feestelijk tintje. Daarom heeft Alkmaarse Big Band als speciale gast de fameuze pianist Cor Bakker uitgenodigd. Onder leiding van jazztrompettist, Gerard Kleijn, verzorgt het jazzorkest een optreden met als thema “Let’s jubilee 60 years”. Het repertoire dat tijdens het concert ten gehore wordt gebracht, zal een bloemlezing zijn uit het rijke repertoire van het jubilerende orkest. Swing, blues, latin en ballades zijn de muziekstijlen die Alkmaarse Big Band over het voetlicht brengt maar er wordt ook aandacht besteed aan het “American Songbook”.

Als vocale gasten verlenen zangeres Dieke van Hoften en orkestlid Jan Pereboom deze avond hun medewerking.
Voorts heeft Alkmaarse Big Band speciaal voor dit feestelijk concert pianist Cor Bakker gecontracteerd.

Hij studeerde in 1984 cum laude af aan het conservatorium, gevolgd door een studie in Los Angeles bij de beroemde
componist/pianist Clare Fischer. Tot op de dag van vandaag is deze oud docent Cor’s grootste muzikale inspirator. Na zijn studie begeleidt Cor Bakker nagenoeg alle artiesten die Nederland rijk is. Hij is vervolgens zelf enkele jaren hoofdvakdocent geweest aan het conservatorium Utrecht en was maar liefst 11 jaar lang de vaste pianist van het Metropole Orkest.

Radio- en tv-programma’s volgen (o.a als begeleider van Paul de Leeuw) en maken hem een BN-er. Hij krijgt zelfs z’n eigen radio- en tv-programma’s, zoals “De Keuze van Cor” en “Cor op pad” bij RTV Noord Holland, “Cor & Co” met nationale & internationale sterren en “Cor op Reis”, waarin hij beroemde artiesten over de hele wereld bezoekt en begeleidt. Toch slaagt hij er ook in om tijdens zijn carrière successen te boeken als solist. Zo brengt hij
meerdere solo cd’s uit, doet hij regelmatig theatertournees waarin híj de hoofdrol vervult en wint hij een aantal prestigieuze prijzen voor zijn pianospel, waaronder de Gouden Harp, de Gouden Notenkraker en de Kiwanis Jazz Award. Recentelijk is hij regelmatig te zien in het tv programma van NPO “Podium Klassiek” en wekelijks te horen op NPO radio 2 met “Cor’s JazzPodium”.

Het concert begint om 20.15 uur. Kaarten zijn te bestellen via de website van het theater of verkrijgbaar aan de zaal. Dus kom, feest mee en geniet van heerlijke BigBand-muziek dat nog immer springlevend is

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:15 - 22:30
20:15 - 22:30
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Datum & tijd
Za 15 jun | 20:15 - 22:30
Met pauze
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 20,00
Excl. drankje
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]