Amsterdam Klezmer Photographer Tessa Posthuma De Boer 1600 Site

Zomer op het Plein

Amsterdam Klezmer Band - Staconcert

Datum & tijd
Za 25 jun | 17:00 - 18:30
Locatie
Canadaplein
Prijzen

Een rauwe rand, spannende lagen en authentiek spelplezier! De Amsterdam Klezmer Band (AKB) bestaat 25 jaar en beleefde gouden momenten op Sziget, Lowlands, in het Concertgebouw, Paradiso en op vele andere spectaculaire podia. Als de AKB losgaat, beland je in een dansfeest dat zijn weerga niet kent.

Zomer op het Plein 2022
Tussen 24 juni en 7 augustus is het weer Zomer op het Plein! Theater De Vest programmeert gratis optredens op het Canadaplein in hartje Alkmaar. Kom op zomerse vrijdag- en zaterdagavonden sprankelende shows en artiesten bewonderen en beleef schitterende concerten op de zondagmiddagen. Bekijk hier het volledige programma van Zomer op het Plein.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
17:00 - 18:30
17:00 - 18:30
Canadaplein
Gratis
Canadaplein
Recensies
Over Amsterdam Klezmer Band
De Amsterdam Klezmer Band is inmiddels een vaste en bijzondere waarde binnen de klezmer en balkan scène, maar vooral ook daarbuiten. Bijna 25 jaar gingen voorbij waarin de band het presteerde om geen seizoen van de radar te verdwijnen. De titel ‘hardest working band in klezmer’ zou de band dus niet misstaan. De AKB beleefde gouden momenten op Sziget, Lowlands, North Sea Jazz, Cité de la Musique, Concertgebouw, Paradiso, Wiener Konzerthaus en vele andere prachtige theaters, clubs en festivals over de hele wereld. Nu is daar een nieuw album: FORTUNA. Gecharmeerd door producer Stefan Schmid’s voorstel om onderlinge patronen te doorbreken en de comfort zone los te laten, gaf de zevenkoppige klezmer formatie hem de vrije hand om zijn invloed te laten gelden. Schmid trekt op Fortuna de doorgewinterde ziel van de Amsterdam Klezmer Band open. Een rauwe rand, spannende lagen en authentiek spelplezier. Schmid: “In wezen gaat het over broederschap. Bijna een kwart eeuw zijn ze samen. Een goeie dosis gotspe en de Amsterdamse smoel, dat is de AKB in een notendop”. Schmid heeft in deze productie de groep gestimuleerd om de goede kanten van het samenwerken te herontdekken. Zo gaf hij alle bandleden de opdracht om een nummer specifiek voor een andere band genoot te schrijven. Dit bracht de groep ertoe om elkaar individueel weer eens écht te beschouwen. Tijdens het maakproces van Fortuna viel tot ieders schrik accordeonist Theo van Tol vlak voor de opnames om gezondheidsredenen voor langere tijd uit. Zijn vervangster Ellen van Vliet heeft de AKB uit de brand gered. Ze speelt krachtig en met ijzersterke timing. De manier van werken met Stefan Schmid was voor de band een positieve impuls. Fortuna heeft zich onder Schmids begeleiding ontwikkeld tot een uniek AKB album met speelse en cutting edge studio elementen. De hoes van FORTUNA is wederom voorzien van prachtig artwork door Martin Draax. De band heeft een geweldige live reputatie. Jaarlijks zien we volgeboekte speellijsten. De amsterdamse klezmer inspireert wereldwijd en er duiken bands op die AKB nummers coveren. Wat de AKB onderscheidt van veel andere balkan en klezmer bands is de wijze waarop de band, veelzijdig en altijd in ontwikkeling, er telkens in slaagt haar muziek een nieuwe lading te geven. De muziek van de band staat altijd open voor afwijkende of prettig ontregelende muzikale invloeden. Daarom klinkt de band fris, opwindend en dat krijgen ze dubbel en dwars terug van het publiek. Als de AKB los gaat ontstaat er vaak een dansfeest dat zijn weerga niet kent. Er verschenen in 25 jaar tijd 19 albums en men ging de samenwerking aan met Söndörgo, Amsterdams Andalusisch orkest, Galata Gypsy band, Man Bites Dog en Cmon & Kypski. Er verschenen soundtracks voor o.a. de film “le Chat du Rabbin” van Joan Sfar en muziek voor de natuurdocumentaire "De Wilde Stad".
Datum & tijd
Za 25 jun | 17:00 - 18:30
Locatie
Canadaplein
Prijzen
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]