0528 Zomer In De Mare Thijs Borsten Ea Bon Dia 1600

Zomer in De Mare

Picknickconcert: Izaline Calister

Datum & tijd
Za 28 mei | 17:30 - 20:00
Locatie
De Mare (Rekerhout)
Prijzen

'Bon dia, goeiemorgen' is een bonte verzameling kinderliedjes uit Curaçao, Aruba en Bonaire. Zangeres Izaline Calister, Thijs Borsten (toetsen), Roël Calister (percussie), Breno Viricimo (gitaar) nemen je mee op reis naar de Antillen en zingen de liedjes afwisselend in het Papiaments én het Nederlands. Hopi pret, want zo kan iedereen meezingen!

Picknickconcerten
Nieuw in De Rekerhout zijn de Picknickconcerten op zaterdagavond. Neem zelf een picknickmandje mee of schuif aan bij VERS eten en drinken en koop een heerlijk vers hapje voor een mooie prijs. Als toetje wordt een gratis voorstelling geserveerd! Vanaf 17:30 uur is de catering van VERS geopend en kun je genieten van akoestische livemuziek door Alfon Oekie. Om 19:00 begint het concert. Gratis toegang voor jong en oud, vanaf 4 jaar. Bekijk hier het volledige programma van Zomer in De Mare en bestel hier een heerlijke picknickmand van VERS eten & drinken.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
17:30 - 20:00
17:30 - 20:00
De Mare (Rekerhout)
Gratis
De Mare (Rekerhout)
Recensies
Over Izaline Callister
Izaline Calister, Edisonwinnares in 2009, heeft als singer-songwriter de afgelopen 21 jaar een behoorlijke staat van dienst opgebouwd. De nummers Wow’i Kariño, Kanta Hélele, Sa Sa Na Awasa en meer recentelijk Bendishona leverden de Antilliaanse zangeres in het Caribische gebied nummer 1 hits op. Haar studioalbums Soño di un Muhé, Mariposa, Krioyo, Kanta Hélele, Speransa en Kandela zijn wereldwijd uitgebracht. De muziek van Izaline is een fusie tussen de traditionele muziek van haar geboorte-eiland Curaçao en vocale jazz. Met haar zelfgeschreven nummers, veelal in het Papiaments, trad zij op door heel Europa, Indonesië, USA en Zuid-Amerika en ze speelde op festivals in binnen- en buitenland zoals Cape Town Jazz Festival, Rome Jazz Festival, Cervantino Festival Mexico, Sofia en het North Sea Jazz Festival. De BBC vertoonde een minidocumentaire over Izaline in 2006. In 2007 zong Izaline tijdens het Bevrijdingfestival, begeleid door het Metropole Orkest voor de Koningin. In 2010 werd Izaline door de Verenigde Naties gevraagd om een lied te vertolken op hun hoofdkantoor in New York tijdens de nagedachtenis aan de slavernij, in samenwerking met de wereldberoemde gitarist en producer Nile Rodgers. Andere samenwerkingen zijn onder meer met het Koninklijk Concertgebouw Orkest en rapper Fresku, met wie ze het nummer ‘Cirkels’ maakt. In 2013 speelde Izaline in twee muziektheaterproducties van het Volksoperahuis en zong ze met het Metropole Orkest voor de Viering van het 200-jarige Koninkrijk. Met dit orkest trad ze ook op tijdens de openingsavond van North Sea Jazz Curaçao 2014. Izaline heeft inmiddels 8 cd’s uitgebracht met eigen composities en bewerkingen van liedjes uit het Curaçaose songbook. Haar laatste cd Rayo Di Lus (Ray of Light) verscheen in april 2016. In dat jaar was ze ook Artist in Residence van het jazzfestival Amersfoort. In 2018 werd Izaline onderscheiden tijdens de jaarlijkse lintjesregen als rider in de orde van Oranje-Nassau voor haar grensoverschrijdende oeuvre, haar aandacht voor geschiedenis en haar charitatieve werk.
Over Alfon Oekie
Ongedwongen, eigenzinnig en poëtisch. Een smeuïge live act met een weldadige nagloed! Alfon Oekie brengt een bijzondere sound door een creatieve hutspot van wereldmuziek, kleinkunst en alternatieve pop. Alfon Oekie is ontstaan in 2011. Het collectief werd al snel een begrip in Alkmaar en een graag geziene act in de regio. De muzikale roots van de vaste leden zijn nogal divers en exotisch. Zo stookt Martijn Komen onvermoeibaar het Balkanvuur met zijn onafscheidelijke accordeon. John Eilert tovert Harmonieën met zijn gitaar en Ukelele. Ferme klappen en rake ritmes krijg je voor je oren van drummer Yoram van de Reep. En dan is er het onnavolgbare snarenwonder Bart Meeuse, die met zijn kleine mandoline en gigantische contrabas iedereen de mond snoert in zijn rake stortbuien van hoge en lage tonen Met deze topmuzikanten betovert Friso Vonder als plankenmagiër het publiek met zijn lyrische en soms opzwepende liedjes die zelden zonder boodschap zijn. Alfon Oekie heeft een eenvoudige drijfveer; zichzelf zijn, het leven vieren en harten vervullen met fijne muziek. Kortom: Een echte feelgood ervaring om je oren bij af te likken. Bezetting: Contrabas,Mandoline: Bart Meeuse, Accordeon,Zang: Martijn Komen, Drums/Percussie: Yoram van de Reep, Ukelele/Gitaar: John Eilert, Gitaar en zang; Friso Vonder
Datum & tijd
Za 28 mei | 17:30 - 20:00
Locatie
De Mare (Rekerhout)
Prijzen
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]