W1 Wim Uijtdewilligen 1600 Site 2
@ Wim Uijtdewilligen
@ Wim Uijtdewilligen

Xclusiv Company

BEHIND THE iMASQ

Datum & tijd
Do 10 mrt | 20:30 - 21:30
Zonder pauze
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Incl. drankje en garderobe

De soms keiharde realiteit verbeeld in dans

“Knock, Knock.
Ain’t no one home but an empty shell.
I hear knock knock, but it’s not locked, leave me alone I ‘m doing well...”

BEHIND THE iMASQ van het Rotterdamse Xclusiv Company is een indrukwekkende voorstelling met urban dans, muziek, spoken word en visuals. De performers zetten hun (figuurlijke) masker af en laten hun worsteling of ervaring met sociale druk en depressie zien.

Met vogue, hiphop, popping, waving, breakdance en moderne dans verbeelden de dansers hun emoties. Een grote kubus, midden op het podium, staat symbool voor de innerlijke strijd waar ze mee moeten dealen. Gevoelens van onmacht, verdriet en schaamte worden versterkt door muziek, spoken word en (grafische) beelden die op de kubus worden geprojecteerd.

De muziek in BEHIND THE iMASQ - een mix van deep house, hiphop en broken beats – beweegt mee met de emoties van de dansers. Spoken word maakt de negatieve gedachtes, die rond buitelen in hun hoofd, hoorbaar. Het is het stemmetje dat ze influistert dat ze niet goed genoeg zijn. Want dat is wat depressie met je doet.⁠

In onze vluchtige en snel veranderende (digitale) wereld probeert vrijwel iedereen te voldoen aan (zelf)gecreëerde idealen. De drang om te moeten presteren en erbij te horen is - vooral op social media - groter dan ooit. Steeds meer (jonge) mensen ontwikkelen hierdoor een negatief zelfbeeld. Ze worden gekweld door sombere gevoelens en glijden langzaam in een depressie. Maar dat mag de buitenwereld niet weten! Dus zetten ze een masker op, om hun ware ik te verbergen. BEHIND THE iMASQ roept op om onze maskers af te zetten en ons te bevrijden van culturele, seksuele, religieuze en sociale kaders. Je mag zijn wie je bent: je pure zelf!

Vers van De Vest: op theateravontuur
Dit is een Vers van De Vest voorstelling. Ga mee op theateravontuur en kies uit 20 bijzondere producties je eigen serie. Voor 5 voorstellingen betaal je € 45 en voor 10 voorstellingen slechts € 80 (dus € 9 of € 8 per voorstelling, inclusief een drankje). Bij het bestellen voor deze voorstelling kun je kiezen voor één van de Vers van De Vest pakketten.

We attenderen u erop dat de mogelijkheid bestaat dat we u vanaf september om een Coronatoegangsbewijs zullen vragen voor toegang tot het theater.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30 - 21:30
20:30 - 21:30
Kleine Zaal
Laatste kaarten
Kleine Zaal
Cast & info
Spel Spoken word: Kain Slim, Jason R. Jeandor Artistiek team & Choreografie: Jason R. Jeandor, Ingeborg van Weissenbruch, Shaquille George, Tamblyn Baal, Morena Stüger, Sibbe Kokke i.s.m. dansers Dansers: Shaquille George, Tamblyn Baal, Dimitrios (Jimmy) Grigoriou, Morena Stüger, Tawatha Steendam, Jayda Codrington, Quinten van Hemert, Tim Jansen, Parish van Drongelen
Regie Jason R. Jeandor, Osman Batal en Ingeborg van Weissenbruch
Recensies
Xclusiv Company
Het Rotterdamse Xclusiv Company vervult al 20 jaar een voortrekkersrol als hiphop, vogue en urban dance company. De uitwisseling die ontstaat als verschillende (sub)culturen elkaar ontmoeten, is het snijvlak waarop Xclusiv opereert. In ons werk vormen persoonlijke verhalen – in relatie tot een actueel, maatschappelijk thema - het uitgangspunt. Daarmee willen wij een andere kijk op onze ontwikkeling als individu, als groep en als maatschappij laten zien. Op die manier creëren wij kunstervaringen waarin een divers publiek zichzelf én de ander kan ontdekken. En brengen wij verbinding tot stand tussen werelden, die aan de buitenkant van elkaar verschillen.
Publieksreacties
“Prachtig, krachtig en intens. De muziek met de spoken word artist. De dansers die de buitenkant van een gedeelde binnenwereld laten zien. Het kwam allemaal binnen en zorgde voor een lijfelijke ervaring.” “Supermooi hoe jullie zo’n zwaar onderwerp bespreekbaar maken in de vorm van dans. Het zorgde bij mij voor tranen en kippenvel.” “Het was een spetterende maar ook ontroerende show! De liefde en harmonie spat er vanaf. Blijf de wereld mooier maken met jullie boodschap: iedereen mag zijn wie ze wil zijn.” “Zo mooi, zo betekenisvol, zo eigentijds. Geniaal en adembenemend.”
Datum & tijd
Do 10 mrt | 20:30 - 21:30
Zonder pauze
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]