Magda Mendes

Oliveiras

theaterconcert Bestel kaarten
 • do 03 jun 21:00 Kleine Zaal
  Uitverkocht
 • do 03 jun 19:30 Kleine Zaal
  Uitverkocht
Zuid-Europese wereldmuziek meets West-Europese kamermuziek: filmisch.
De zelfgeschreven liedjes zijn gesitueerd op het platteland van centraal Portugal. Een streek die recentelijk vaak het nieuws haalde doordat het geteisterd werd door diverse bosbranden. Een vergeten streek waarvan de geschiedenis in rook dreigt op te gaan.

Magda Mendes, geboren en getogen in Lissabon, woont sinds tien jaar in Rotterdam en heeft de afgelopen jaren de Rotterdammers kennis laten maken met de uit Lissabon afkomstige Fado. Zij tourde met haar programma ‘Silencio! de fado dwaalt door Rotterdam’ langs alle uithoeken van de havenstad en bereikte zo een groot publiek.

Met haar nieuwe programma Oliveiras slaat ze een nieuwe weg in, verlaat ze de stad. Samen met Ward Veenstra schreef ze liedjes die stem geven aan verhalen die aan het vuur ontsnapt zijn.
Verhalen over hoe haar vader António Oliveira dezelfde wortels lijkt te hebben als de eeuwenoude olijfbomen uit zijn geboortestreek. Over hoe de bewoners en de bomen van deze streek zonder stem achterbleven en over hoe ook Magda´s wortels aan haar trekken sinds zij haar geboortegrond heeft verlaten.

Samen met guitarist/componist Ward Veenstra en percussionist Udo Demandt zal ze u tijdens dit concert meenemen op een muzikale reis door Portugal.

Lees hier een artikel in de Volkskrant
Lees hier een artikel in het Noordhollands Dagblad

Deze voorstelling is verplaatst van 13 november (en daarvoor 15 mei) naar 3 juni 2021. Oude tickets blijven geldig.
Kaarten
 • Magda Mendes

  Zaal Kleine Zaal
  Prijs Normaal € 19,00 Excl.drankje

  Magda Mendes Kleine Zaal Uitverkocht 19.00
 • Magda Mendes

  Zaal Kleine Zaal
  Prijs Normaal € 19,00 Excl.drankje

  Magda Mendes Kleine Zaal Uitverkocht 19.00