Toneelgroep Oostpool & Adelheid+Zina

God is een Moeder

toneel

De complexe relatie tussen moeders, homoseksuele zonen en God.

Is de kloof tussen religie en homoseksualiteit te overbruggen? Voor regisseur Marcus Azzini is het een persoonlijk vraagstuk waarvan hij denkt dat moeders de oplossing kunnen bieden. Sommige gelovige moeders vinden in hun leven een manier om zich te verzoenen met hun homoseksuele zonen. Zij hebben de kracht om iemand onvoorwaardelijk lief te hebben. Om iemand te accepteren die anders is dan zij.
 
Nazmiye Oral, vaste speler en auteur bij Adelheid+Zina, waarschuwt. Zij weet dat moeders hun kinderen onherroepelijk kunnen verstoten. Verzoenen is geen vanzelfsprekendheid. Alleen een moeder kan zeggen ‘ik gaf jou het leven, maar nu verklaar ik je dood’. Hoe onvoorwaardelijk is die liefde tussen een moeder en een kind dan?
 
Voor ‘God is een Moeder’ gaan Azzini en Oral in gesprek met gelovige moeders en homo-zonen. Ze halen verhalen op uit verschillende religieuze gemeenschappen die, naast hun eigen ervaringen, het uitgangspunt vormen voor een voorstelling over de liefdevolle en complexe relatie tussen moeders, zonen en God.

Nominatie Toneel Publieksprijs
Deze voorstelling is genomineerd voor de Toneel Publieksprijs van TAQA Theater De Vest. Ook in theaterseizoen 2019-2020 kunnen alle toneelbezoekers na afloop van de voorstelling hun waardering laten blijken middels een stembiljet. Aan het eind van het seizoen wordt de publiekslieveling bekendgemaakt. Kom dit seizoen dus naar een van de prachtige toneelvoorstellingen en vergeet niet te stemmen! Lees hier meer over de Toneel Publieksprijs en bekijk alle genomineerden.
Kaarten
  • Toneelgroep Oostpool & Adelheid+Zina

    Zaal Kleine Zaal
    Prijs Normaal € 22,50 incl. drankje en garderobe

    Toneelgroep Oostpool & Adelheid+Zina Kleine Zaal 22.50