Toneelgroep Oostpool & Adelheid+Zina

God is een Moeder

toneel

De complexe relatie tussen moeders, homoseksuele zonen en God.

Is de kloof tussen religie en homoseksualiteit te overbruggen? Voor regisseur Marcus Azzini is het een persoonlijk vraagstuk waarvan hij denkt dat moeders de oplossing kunnen bieden. Sommige gelovige moeders vinden in hun leven een manier om zich te verzoenen met hun homoseksuele zonen. Zij hebben de kracht om iemand onvoorwaardelijk lief te hebben. Om iemand te accepteren die anders is dan zij.
 
Nazmiye Oral, vaste speler en auteur bij Adelheid+Zina, waarschuwt. Zij weet dat moeders hun kinderen onherroepelijk kunnen verstoten. Verzoenen is geen vanzelfsprekendheid. Alleen een moeder kan zeggen ‘ik gaf jou het leven, maar nu verklaar ik je dood’. Hoe onvoorwaardelijk is die liefde tussen een moeder en een kind dan?
 
Voor ‘God is een Moeder’ gaan Azzini en Oral in gesprek met gelovige moeders en homo-zonen. Ze halen verhalen op uit verschillende religieuze gemeenschappen die, naast hun eigen ervaringen, het uitgangspunt vormen voor een voorstelling over de liefdevolle en complexe relatie tussen moeders, zonen en God.
Kaarten
  • Toneelgroep Oostpool & Adelheid+Zina

    Zaal Kleine Zaal
    Prijs Normaal € 22,50 incl. drankje en garderobe

    Toneelgroep Oostpool & Adelheid+Zina Kleine Zaal 22.50