Mounir Samuel | Stichting Publieke Werken

En toen schiep God Mounir / Mounir Samuel

theater

Bijzonder, tragikomisch scheppingsverhaal op zoek naar de ‘ware’ vrijheid.

‘En toen schiep God Mounir’ is een confronterende, tragikomische voorstelling die tot nadenken stemt. In dit hedendaagse scheppingsverhaal worden tal van identiteiten afgepeld, zoals kleur, afkomst en religie en gaat de Egyptisch-Nederlandse Mounir Samuel (29) op zoek naar de geboorte van een nieuwe Adam. Geen man, geen vrouw, maar mens.
 
De journalist en schrijver onderzoekt in zijn voorstelling met storytelling, muziek, dans en filmbeelden hoeveel ‘ware’ vrijheid hem waard is. Aan de hand van de zeven scheppingsdagen neemt hij de kijker mee op wereldreis, beginnend in een Egyptisch koffiehuis. Zijn bijzondere leven bracht hem als correspondent in zes continenten en als praktiserend christen dompelde hij zich volledig onder in de islam. Daarnaast maakte hij tot tweemaal toe een publieke coming-out mee. Eerst toen hij nog als vrouw (Mounira) door het leven ging en “met beide benen uit de kast” kwam en later met een geslachtverandering. Hierdoor veranderde hij van aaibaar Hollands meisje in ongewenste ‘straatmarokkaan’.

Vers van De Vest: op theateravontuur
Dit is een Vers van De Vest voorstelling. Ga mee op theateravontuur en kies uit 22 bijzondere producties je eigen serie. Voor 5 voorstellingen betaal je € 50 en voor 10 voorstellingen slechts € 90 (dus € 10 of € 9 per voorstelling, inclusief een drankje). Voor Vers van De Vest is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, maak dus snel je keuze. De korting wordt automatisch verrekend. Bekijk het aanbod.
Bonus: heb je 5 of 10 voorstellingen Vers van De Vest in je winkelmandje, dan kun je er de bonusvoorstelling ‘Monsters’ van Duda Paiva voor slechts € 5 per kaartje bij kopen. Kies bij het selecteren van je stoelen voor prijstype Vers van De Vest bonus, dan wordt de korting automatisch verrekend.
Kaarten
  • Mounir Samuel | Stichting Publieke Werken

    Zaal Kleine Zaal
    Prijs Normaal € 18,50 incl. drankje en garderobe

    Mounir Samuel | Stichting Publieke Werken Kleine Zaal 18.50