Marjolijn van Heemstra en Sadettin Kirmiziyüz

Lawrence of Arabia

theater Bestel kaarten
 • za 09 nov 20:30 Kleine Zaal
 • Extra / Inleiding
  za 09 nov 00:00 Kleedkamer
  Gratis

Zevenentwintig scènes die nog misten in de wereldberoemde film.

Marjolijn van Heemstra en Sadettin Kirmiziyüz komen met een vervolg op de wereldberoemde film over de Britse avonturier T.E. Lawrence, die in de Eerste Wereldoorlog aanvoerder was van de Arabische opstand tegen de Ottomaanse bezetter. Maar ‘Lawrence of Arabia’ is óók het verhaal van Europees kolonialisme in het Midden-Oosten en beslissingen die de kiem legden voor grote conflicten van vandaag.
 
De vele rubberbootjes op de Middellandse Zee leiden via de keten van oorzaak en gevolg terug naar de tijd dat Lawrence in zijn djellaba door de woestijn croste. Toen olie en hebzucht de kiem legden voor vreselijke milieuvervuiling. Van Heemstra en Kirmiziyüz blazen het stof van de oude filmrollen en komen met de input van Arabische theatermakers, historici en een boze Saoedische blogger tot een nieuwe versie van dat oude heldenepos. Zevenentwintig scènes die nog misten in de film.

Vers van De Vest: op theateravontuur
Dit is een Vers van De Vest voorstelling. Ga mee op theateravontuur en kies uit 22 bijzondere producties je eigen serie. Voor 5 voorstellingen betaal je € 50 en voor 10 voorstellingen slechts € 90 (dus € 10 of € 9 per voorstelling, inclusief een drankje). Voor Vers van De Vest is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, maak dus snel je keuze. De korting wordt automatisch verrekend. Bekijk het aanbod.
Bonus: heb je 5 of 10 voorstellingen Vers van De Vest in je winkelmandje, dan kun je er de bonusvoorstelling ‘Monsters’ van Duda Paiva voor slechts € 5 per kaartje bij kopen. Kies bij het selecteren van je stoelen voor prijstype Vers van De Vest bonus, dan wordt de korting automatisch verrekend. 
Kaarten
 • Marjolijn van Heemstra en Sadettin Kirmiziyüz

  Zaal Kleine Zaal
  Prijs Normaal € 18,50 incl. drankje en garderobe

  Marjolijn van Heemstra en Sadettin Kirmiziyüz Kleine Zaal 18.50

Extra / Inleiding