Jan Beuving

Rotatie

cabaret

“Origineel, grappig en ontroerend,” (NRC Handelsblad *****)

Een rotatie is een wiskundige draai. En dat is wat Jan Beuving op het podium doet: hij geeft een wiskundige draai aan de dingen. De taal maakt pirouettes in zijn liedjes. De logica tolt in zijn zinnen. Of u duizelig wordt? Dat is niet de bedoeling. Alles is volstrekt nozel, navolgbaar en benullig.
 
De pers klom op alle overtreffende trappen. “Schitterend programma. Knappe grappen en puntgave liedjes”, aldus de Volkskrant (****). “Een wiskundige waar je naar blijft luisteren”, zei Trouw (****). “Origineel, grappig en ontroerend. IJzersterk”, volgens NRC Handelsblad (*****). En de Theaterkrant schreef: “Een programma dat de perfectie benadert.” Tom Dicke zit als altijd aan de vleugel, Jan heeft zijn overhemd gestreken.

Jan Beuving genomineerd voor VSCD Cabaretprijs Poelifinario 2019
De jury over 'Rotatie': "Als een wiskundige beweert dat intuïtie het wint van kennis, weet je dat hij een flinke draai heeft gemaakt. Jan Beuving laat andermaal zien dat hij tot de beste liedjesschrijvers van Nederland behoort, maar ook als geëngageerd cabaretier zet hij een grote stap. Hij maakt ons getuige van de rotatie in zijn wereldbeeld: absolute waarheid maakt langzaam plaats voor menselijke maat. Beuving koppelt wiskunde naadloos aan een zeer intiem verhaal en laat de voorstelling zo verbluffend mooi kantelen. Hij geeft zijn publiek het gevoel dat het kijkt naar een Escher-schilderij."
 
Kaarten
  • Jan Beuving

    Zaal Kleine Zaal
    Prijs Normaal € 19,50 incl. drankje en garderobe

    Jan Beuving Kleine Zaal 19.50