Het Nationale Theater

The Children / Lucy Kirkwood

toneel

Welke wereld laten we na aan onze kinderen?

Eric de Vroedt brengt dé Britse theaterhit van de laatste jaren naar Nederland. De jonge auteur Lucy Kirkwood is de nieuwste ster aan het Britse theaterfirmament. Volgens The New York Times schreef zij ‘een verbijsterend en opwindend stuk, vol kippenvelmomenten en suspense’.
 
In een afgelegen vakantiehuisje aan de Britse kust genieten Hazel en Robin, twee gepensioneerde kernfysici, van een nieuwe en spannende levensfase. Ze doen fanatiek aan yoga en runnen een ecologisch boerderijtje. Na een serie catastrofes is de buitenwereld een volstrekte chaos. Op een dag staat, na bijna veertig jaar, hun oud-collega Rose voor de deur. Tussen de drie ontspint zich een prikkelend steekspel, vol provocatieve insinuaties. Dan doet Rose een verpletterend voorstel.
 
De Vroedt was meteen gegrepen door het stuk: “The Children belicht het klimaatprobleem op een fantastische manier. Drie babyboomers staan voor de keuze: ga ik verder met mijn comfortabele leven of neem ik mijn verantwoordelijkheid en ruim ik de rotzooi op die wij zelf hebben veroorzaakt? Dat is de kernvraag van dit stuk: welke wereld laten we na aan onze kinderen?”   

Het Nationale Theater vroeg een groep jongeren van tussen de 13 en 16 jaar naar hun visie op de toekomst van onze planeet. Tijdens het slotapplaus van The Children leest een van hen een zelfgeschreven brief over dit onderwerp aan u voor.

Huisgezelschappen Serie 2
Vol trots presenteren wij Scapino Ballet Rotterdam, Nederlands Philharmonisch Orkest en Het Nationale Theater als onze vaste bespelers. Wie wil genieten van de top in de podiumkunsten komt met deze kennismakingsseries € 15 voordeliger uit. Deze serie bevat:
Nederlands Kamerorkest - een Russisch-Fins programma - vr 25 okt
Het Nationale Theater - The Children - vr 20 dec
Scapino Ballet Rotterdam - The Square - do 7 mei
Wanneer je voor deze drie voorstellingen evenveel tickets in je winkelmandje hebt, wordt de korting automatisch verrekend. Je betaalt € 71 (i.p.v. € 86) per persoon. Er is een beperkt aantal tickets verkrijgbaar met deze korting.
Kaarten
  • Het Nationale Theater

    Zaal Grote Zaal
    Prijs Normaal € 27,00 incl. drankje en garderobe

    Het Nationale Theater Grote Zaal 27.00