Het Nationale Theater

Sexual Healing / Jan Hulst en Kasper Tarenskeen

toneel Bestel kaarten
 • do 24 okt 20:15 Grote Zaal
 • Extra / Inleiding
  do 24 okt 19:00 Benedenfoyer
  Gratis

Soms heb je helemaal niet door dat je gered moet worden

Een gezin vertrekt naar Frankrijk: de zonnepanelen werken, de biologisch dynamische koeien grazen zich gelukkig, de gepensioneerde gasten knuffelen met oerkippen. Alles loopt op rolletjes en gesmeerd als paturain. De volstrekt uit elkaar gegroeide Nederlandse familie heeft zich hier weten te herpakken. Maar of ze nu wezenlijk gelukkiger zijn?
Dan staat er een jongeman op het erf. Iedereen raakt van hem in de ban. Iedereen wil bij hem zijn, door hem worden bezeten. Er gaat een mystieke kracht van hem uit. Ooit vertrok het gezin op een letterlijke manier, nu vertrekken ze pas echt.

Ik vertrek meets Teorema
Regisseur Jeroen de Man: “Ik wil een stuk maken over mensen die de ballen hebben om alles anders te doen. Die op zoek gaan naar dat groenere gras van de buren en weten dat ze misschien wel teleurgesteld zullen raken.” De Man trok, als onderdeel van de repetities, met de cast naar Frankrijk om te repeteren en te filmen. De opnames maken onderdeel uit van de voorstelling. De enfants terribles van het Nederlands toneelschrijf-milieu, Jan Hulst en Kasper Tarenskeen, gooien Teorema van Pasolini, het tv-format Ik vertrek en de fantasieën van makers en spelers in een blender. Het resultaat is als een smoothie waaraan stiekem LSD is toegevoegd.

Extra: audiovisuele mini-tentoonstelling
Bekijk in onze foyer de audiovisuele mini-tentoonstelling over de making-of van Sexual Healing. Acteurs en makers vertellen je in video- en audiofragmenten alles over de totstandkoming van deze productie. De tentoonstelling is voor (vanaf 19:00 uur) en na de voorstelling gratis te bezichtigen.

Huisgezelschappen Serie 1
Vol trots presenteren wij Scapino Ballet Rotterdam, Nederlands Philharmonisch Orkest en Het Nationale Theater als onze vaste bespelers. Wie wil genieten van de top in de podiumkunsten komt met deze kennismakingsseries € 15 voordeliger uit. Deze serie bevat:
Het Nationale Theater - Sexual Healing - do 24 okt
Nederlands Philharmonisch Orkest - Feestconcert  - do 19 dec
Scapino Ballet Rotterdam - Cathedral - do 13 feb
Wanneer je voor deze drie voorstellingen evenveel tickets in je winkelmandje hebt, wordt de korting automatisch verrekend. Je betaalt € 78 (i.p.v. € 93) per persoon. Er is een beperkt aantal tickets verkrijgbaar met deze korting.

Nominatie Toneel Publieksprijs
Deze voorstelling is genomineerd voor de Toneel Publieksprijs van TAQA Theater De Vest. Ook in theaterseizoen 2019-2020 kunnen alle toneelbezoekers na afloop van de voorstelling hun waardering laten blijken middels een stembiljet. Aan het eind van het seizoen wordt de publiekslieveling bekendgemaakt. Kom dit seizoen dus naar een van de prachtige toneelvoorstellingen en vergeet niet te stemmen! Lees hier meer over de Toneel Publieksprijs en bekijk alle genomineerden.
Kaarten
 • Het Nationale Theater

  Zaal Grote Zaal
  Prijs Normaal € 27,00 incl. drankje en garderobe

  Het Nationale Theater Grote Zaal 27.00

Extra / Inleiding