Het Nationale Theater

Sexual Healing / Jan Hulst en Kasper Tarenskeen

toneel

Soms heb je helemaal niet door dat je gered moet worden

Een gezin vertrekt naar Frankrijk: de zonnepanelen werken, de biologisch dynamische koeien grazen zich gelukkig, de gepensioneerde gasten knuffelen met oerkippen. Alles loopt op rolletjes en gesmeerd als paturain. De volstrekt uit elkaar gegroeide Nederlandse familie heeft zich hier weten te herpakken. Maar of ze nu wezenlijk gelukkiger zijn?
Dan staat er een jongeman op het erf. Iedereen raakt van hem in de ban. Iedereen wil bij hem zijn, door hem worden bezeten. Er gaat een mystieke kracht van hem uit. Ooit vertrok het gezin op een letterlijke manier, nu vertrekken ze pas echt.

Ik vertrek meets Teorema
Regisseur Jeroen de Man: “Ik wil een stuk maken over mensen die de ballen hebben om alles anders te doen. Die op zoek gaan naar dat groenere gras van de buren en weten dat ze misschien wel teleurgesteld zullen raken.” De Man trok, als onderdeel van de repetities, met de cast naar Frankrijk om te repeteren en te filmen. De opnames maken onderdeel uit van de voorstelling. De enfants terribles van het Nederlands toneelschrijf-milieu, Jan Hulst en Kasper Tarenskeen, gooien Teorema van Pasolini, het tv-format Ik vertrek en de fantasieën van makers en spelers in een blender. Het resultaat is als een smoothie waaraan stiekem LSD is toegevoegd.

Huisgezelschappen Serie 1
Vol trots presenteren wij Scapino Ballet Rotterdam, Nederlands Philharmonisch Orkest en Het Nationale Theater als onze vaste bespelers. Wie wil genieten van de top in de podiumkunsten komt met deze kennismakingsseries € 15 voordeliger uit. Deze serie bevat:
Het Nationale Theater - Sexual Healing - do 24 okt
Nederlands Philharmonisch Orkest - Feestconcert  - do 19 dec
Scapino Ballet Rotterdam - Cathedral - do 13 feb
Wanneer je voor deze drie voorstellingen evenveel tickets in je winkelmandje hebt, wordt de korting automatisch verrekend. Je betaalt € 78 (i.p.v. € 93) per persoon. Er is een beperkt aantal tickets verkrijgbaar met deze korting.
Kaarten
  • Het Nationale Theater

    Zaal Grote Zaal
    Prijs Normaal € 27,00 incl. drankje en garderobe

    Het Nationale Theater Grote Zaal 27.00