DSF1308

Uw chef-kok bij Grand Café Klunder


Sinds 1 september 2015 is Rikke Stoop werkzaam als chef-kok bij Grand Café Klunder. Rikke werkt vanaf zijn 16e in de horeca. Hij begon bij Horecacentrum De Hertenkamp in Alkmaar, deed nog meer ervaring op bij Restaurant De Bios en werkte als chef-kok bij Wonder’s in Bergen. We zochten Rikke op in de keuken en vroegen hem:

Bedenk je de menu’s zelf?
“Bij Klunder hebben we een uitgebreide kaart. In samenspraak met alle collega’s wordt de menukaart samengesteld, zodat iedereen leert om zelf gerechten te bedenken. Wij werken met heerlijke seizoensgebonden producten en kunnen rekening houden met al uw wensen.”

Wat is jouw favoriete gerecht?
“Eigenlijk vind ik alles lekker! In mijn beleving moet je altijd eerst iets proeven om te kunnen zeggen of je iets wel of niet lekker vindt. Ik ga er van uit dat de kok nadenkt over waarom hij bepaalde dingen combineert en daarom proef ik altijd eerst.”

Wat vind je leuk aan je werk?
“De mooiste avonden zijn voor mij de avonden waarop het restaurant vol zit en alles vlekkeloos loopt; het tempo zit hoog en toch heb je genoeg tijd om de volle aandacht te geven aan de gerechten, zodat alle gasten een fijne avond hebben.”

Wat is jouw specialiteit?
“Mijn specialiteit is, denk ik, dat is deze niet heb. Ik kan van bijna alles wel iets maken. Ik heb veel kennis van verschillende producten, waardoor ik samen met het team iedere maand weer een nieuwe kaart bedenk. Ieder heeft een eigen smaak!”

Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]