Wie zijn wij?

Over TAQA Theater De Vest

In het centrum van Alkmaar aan het Canadaplein, in de volksmond Cultuurplein genoemd, ligt TAQA Theater De Vest. Het Canadaplein neemt in de Alkmaarse binnenstad een bijzondere plek in. Rondom het plein zijn maar liefst vijf culturele partners gevestigd: het Theater, het Stedelijk Museum, Artiance Centrum voor de Kunsten, de Grote Kerk en Bibliotheek Kennemerwaard. Grand Café Klunder, gelegen naast het theater, is het horecamiddelpunt van het Alkmaarse Cultuurplein met eten en drinken voor passanten, zakelijke en culturele bezoekers.

TAQA Theater De Vest is een theater met een sterke programmering in een prettige omgeving. Dé plek om even te ontsnappen aan de sleur van alle dag. Om nieuwe energie en inspiratie op te doen. Het theater is voor alle inwoners van Alkmaar en omgeving dé culturele onderneming die met passie voor podiumkunsten een veelzijdig programma presenteert in én buiten het theatergebouw. Het theater heeft een bijzonder vriendelijke uitstraling in een strak vormgegeven ambiance. In de twee theaterzalen is bovendien een infrarood geluidsinstallatie aanwezig voor slechthorenden.

In twee theaterzalen worden jaarlijks 250 theatervoorstellingen aangeboden. Voor het basisonderwijs worden aansprekende culturele activiteiten verzorgd. De Vest organiseert samen met andere partners in de stad festivals en culturele evenementen zoals ‘Zomer op het Plein’ en ‘Kijken, Kijken, Kopen’. Naast de culturele activiteiten is het theater een belangrijke plaats voor congressen, vergaderingen, feesten en recepties. Met zijn verschillende multifunctionele zalen, moderne vormgeving en door zijn unieke ligging is TAQA Theater De Vest een aantrekkelijke accommodatie voor één- of meerdaagse kleine en grotere evenementen.

Ons theater wordt gesponsord door TAQA Energy B.V. Kijk hier voor meer informatie over TAQA.