Bereikbaarheid

Parkeren, openbaar vervoer en routebeschrijving

Auto/Parkeren
In de nabijheid van TAQA Theater De Vest vindt u enkele parkeergarages, waarvan er één (De Vest) direct onder het theater gelegen is. Ook parkeergarages Grote Kerk en Kanaalschiereiland zijn heel dichtbij. De parkeergarages in Alkmaar zijn over het algemeen 24 uur per dag geopend. Op straat geldt betaald parkeren tot 21.00 uur. Er geldt buiten echter een maximale parkeertijd van 2 uur. Kijk op de website van de Gemeente Alkmaar voor de actuele parkeertarieven. Het is helaas niet meer mogelijk om in ons theater uitrijkaarten voor parkeergarage De Vest te kopen. Klik hier voor de routebeschrijving.

De Parkeergarage Grote Kerk bevindt zich op 1 minuut loopafstand van het theater (de voetgangersuitgang komt uit in de Kerkstraat). Klik hier voor de routebeschrijving.

Belangrijke informatie: de beweegbare paaltjes in de binnenstad zijn vervangen door camera's met kentekenherkenning. Wanneer u geen ontheffing heeft voor de binnenstad riskeert u een boete van €90,00!

Trein
Vanaf Amsterdam Centraal station en vanaf station Den Helder vertrekt ieder half uur een trein naar Alkmaar. Ook vanuit overige richtingen stoppen meerdere treinen per uur op het station Alkmaar Centraal. Vanaf het station duurt de wandeling naar TAQA Theater De Vest ongeveer tien minuten.
 
Bus
De dichtsbijzijnde bushaltes zijn Kerkplein (op de hoek van het Canadaplein), Tesselsebrug en Kanaalkade. Lijn 1 en 5 stoppen op het Kerkplein, lijn 2 en 8 bij de Tesselsebrug en diverse lijnen stoppen op de Kanaalkade. Voor meer informatie over de busdiensten, dienstregeling en tarieven verwijzen wij u naar www.connexxion.nl.
 
Regiotaxi
De Regiotaxi is een vorm van openbaar vervoer binnen de regio. Dit betekent dat u geen pasje van de Wmo nodig heeft om gebruik te kunnen maken van de Regiotaxi. Reizen met de Regiotaxi is goedkoper dan met een normale taxi. De Regiotaxi rijdt zeven dagen per week van 6:00 uur tot 24:00 uur. Bovendien zorgt de Regioaxi voor aansluitgarantie op de trein. Wilt u gebruik maken van de Regiotaxi, belt u dan 0900-8878 (€ 0,10 per minuut). Als u bij reservering aangeeft dat u naar het theater gaat en wat de aanvangstijd van de voorstelling is, dan zorgt de chauffeur ervoor dat u hier op tijd bent. Meer informatie vindt u op de website van de Gemeente.