TAQA ENERGY B.V.

TAQA is een aan de beurs van Abu Dhabi genoteerd energie- en waterbedrijf dat actief is in elf landen, verdeeld over vier continenten. De aandacht van TAQA richt zich op het winnen van conventionele en nieuwe energie, waterontzilting, de productie en exploratie van olie en gas, pijpleidingen en de opslag van gas.

Nederland
TAQA in Nederland is een dochteronderneming van TAQA, met vestigingen in Alkmaar en Den Haag. TAQA werkt aan energie-oplossingen die bijdragen aan meer flexibiliteit en marktwerking op de Europese energiemarkt. TAQA concentreert zich in Nederland op strategische infrastructurele energieprojecten en op de productie en exploratie van olie en gas, zowel onshore als offshore.

TAQA heeft in Nederland 330 vaste en flexibele medewerkers in dienst. Het team van jong, vakkundig talent en ervaren energie-experts werkt in een dynamische, snel veranderende sector die zich kenmerkt door hard werken, innovatie en vindingrijkheid. Deze vaardigheden worden door TAQA erkend en beloond. Een sterke verbondenheid met en verantwoordelijkheid voor de mensen en hun omgeving vormen de basis voor de duurzame groei van TAQA.

Regio Alkmaar
De portfolio van TAQA omvat onder meer Gasopslag Bergermeer en de Piek Gas Installatie (PGI) in de regio Alkmaar. Bij ingebruikname in april 2015 is Gasopslag Bergermeer de grootste gasopslag in Europa die toegankelijk is voor derden. Daarmee levert TAQA een bijdrage aan de leveringszekerheid van gas in Nederland en speelt het een sleutelrol in de ontwikkeling van Nederland tot gasrotonde van Noordwest-Europa.

Gasopslag Bergermeer bevindt zich op twee locaties in de regio Alkmaar. De puttenlocatie, waar het gas op een diepte van circa 2200 meter onder de grond is opgeslagen, bevindt zich aan de Bergerweg. Op bedrijventerrein Boekelermeer is de gasbehandelingsinstallatie gesitueerd. Hier wordt het gas gedroogd en gereinigd voordat het in het Nederlandse aardgasnet wordt gepompt.
www.gasopslagbergermeer.nl