1. Ruben Hein 2023 Credits @IAMKAT 1600
@IAMKAT
@IAMKAT

Zomer op het Plein

Ruben Hein

Datum & tijd
Za 29 jul | 16:30 - 18:00
Locatie
Canadaplein
Prijzen

Van 30 juni t/m 6 augustus is het weer Zomer op het Plein! Theater De Vest programmeert gratis optredens op het Canadaplein in hartje Alkmaar. Kom op de vrijdagen en zaterdagen genieten van schitterende concerten en geweldige artiesten en beleef sprankelende shows op de zondagmiddagen!

Ruben Hein
Pianist en zanger Ruben Hein (1982) wordt alom geroemd om zijn karakteristieke, warme stem en eigenzinnige pianospel. Hij schrijft soulvolle pop songs, met diverse invloeden als Radiohead, Thomas Dybdahl, Paul Simon en Bill Withers. Zijn debuutalbum ;Loose Fit’ en single ‘Elephants’ bracht hij in 2010 uit onder het legendarische platenlabel Blue Note. Sindsdien toert hij met zijn eigen muziek en speelt hij in binnen- en buitenland.

Bij het grote publiek werd Ruben bekend door zijn muzikale bijdrage in het programma "Linda's Zomerweek" (2013/2014) met presentatrice Linda de Mol, waarin hij de favoriete nummers van Linda's gasten vertolkte. Hij werkte onder anderen samen met Hans Teeuwen, Waylon, Lori Lieberman, New Cool Collective en verzorgde hij het voorprogramma van o.a. Robin Gibb, Seal, Tom Jones en Simply Red. In het voorjaar van 2018 bracht hij zijn laatste album ‘Groundwork Rising’ uit, waarvan onder andere single Everything I Say (Magnolia)’ opgepikt werd als Top Song bij radio 2.

Na een clubtour door Nederland volgde onder andere een afgeladen show op North Sea Jazz 2018. Vanaf 2019 is Ruben Hein artistiek leider van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO).In het voorjaar van 2022 bracht Ruben Hein zijn laatste plaat uit getiteld ‘OCEANS’. Hiervoor heeft hij zich laten inspireren op een expeditie reis langs Antarctica.

Bekijk hier het volledige programma van Zomer op het Plein

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
16:30 - 18:00
16:30 - 18:00
Canadaplein
Gratis toegang
Canadaplein
Datum & tijd
Za 29 jul | 16:30 - 18:00
Locatie
Canadaplein
Prijzen
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]