0120 Boni De Musical (Sofie Knijff) 2
© Sofie Knijff
© Sofie Knijff

Zuidelijk Toneel, Stichting Doewet e.a.

Boni de Musical - een held strijdt voor vrijheid

Datum & tijd
Za 20 jan | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier (vanaf prijs) € 41,50
CJP € 25,00
Incl. drankje en garderobe

Ongelooflijke levensverhaal van verzetsheld Boni, verteld in wervelende musical.

Hij is hier niet zo bekend, maar een ware held in Suriname: Boni. Om zijn ongelooflijke levensverhaal over het voetlicht te brengen is er ‘Boni de musical’ gemaakt, eigentijds-muzikaal en wervelend gebracht door een twintigtal acteurs, dansers en muzikanten.
Boni leeft ongeveer van 1730 tot 1790, de hoogtijdagen van plantages en slavernij. Hij groeit op in de binnenlanden van Suriname en ontpopt zich tot de leider in een lange en bittere strijd tegen het Nederlandse regime. Diep verscholen in de jungle groeit een mythisch dorp: fort Boekoe. Dankzij hogere geesten weet Boni zich samen met zijn strijders bijna onaantastbaar, onsterfelijk en onvindbaar te maken. Samen met zijn medestanders Jolicoeur en Baron vormt hij een heftige bedreiging voor de kolonisator. Alleen verraad kan hun krachten breken. Helaas wordt Boni gepakt en gedood. Of niet? Nog lange jaren boezemt hij zijn tegenstanders schrik in met zijn geestdrift en visionaire blik.

‘Boni de Musical’ is een productie van Stichting Doewet in coproductie met Twenty8 Productions, Het Zuidelijk Toneel, Vereniging Ons Suriname en George Visser Productions.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:15
20:15
Grote Zaal
Grote Zaal
Datum & tijd
Za 20 jan | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier (vanaf prijs) € 41,50
CJP € 25,00
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]