Jvb 230602 0729
© Marc de Groot
© Marc de Groot

Theu Boermans i.s.m. OPERA2DAY & de Theateralliantie

Mozarts Zauberflöte - The next generation

met Nederlandse boventiteling

Datum & tijd
Vr 24 nov | 19:30 - 22:30
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier (vanaf prijs) € 48,00
Incl. drankje en garderobe

Opwindende, sprankelende en actuele bewerking van Mozarts wereldberoemde opera.

Amadeus was enige jaren geleden een van de grote theaterhits van het seizoen. ‘Overdonderend … Wat een feest!’ schreef Scènes. ‘Virtuoos acteerwerk en rake satire’ aldus de Volkskrant en ‘schitterend gezongen’ volgens NRC.

Als gedroomde opvolger brengt regisseur Theu Boermans nu Mozarts Zauberflöte – The next generation. Een opwindende en actuele uitvoering van Mozarts wereldberoemde opera Die Zauberflöte. Het belooft opnieuw een sprankelende, theatrale en muzikale ervaring te worden, uitgevoerd met live koor en orkest.

Voor deze uitvoering werd een uitdagende nieuwe Nederlandse vertaling van de tekst gemaakt. Geheel in de geest van Mozart en zijn librettist Schikaneder werd bovendien een mix van acteurs en zangers gecast, zoals ook bij de allereerste voorstellingen het geval was. Het werk wordt daarmee heel direct aansprekend, en krijgt de oorspronkelijke kracht terug die in Mozarts tijd het publiek verraste en overdonderde. Het levert een brutale Zauberflöte op, even tragisch als komisch.

In een dystopische nabije toekomst hebben de populisten de macht gegrepen. De jonge generatie neemt hier geen genoegen mee en gaat de strijd aan om de oude machthebbers van de troon te stoten. Met de liefde als wapen vechten ze voor een nieuwe wereld van gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid. ‘The next generation’ is aan zet!

De Theateralliantie realiseert deze voorstelling met in het oog springende partners. OPERA2DAY veroverde in korte tijd de harten van het publiek, met een unieke combinatie van een liefde voor het operarepertoire en een innovatieve aanpak. Het levert 'de ene spraakmakende voorstelling na de andere' op, aldus de Theaterkrant. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door LUDWIG. Opnamen van dit ensemble werden uitgeroepen tot ‘beste klassiek album van het jaar’ (New York Times) en bekroond met een Grammy Award.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
19:30 - 22:30
19:30 - 22:30
Grote Zaal
Grote Zaal
19:30 - 22:30
19:30 - 22:30
Grote Zaal
Grote Zaal
Cast & info
Spel Sofia Ferri/Julia van der Vlugt, Roman Brasser, Mike Reus, Erik Plageman, Jasper van Hofwegen, Huub Claessens, Maartje Rammeloo/Klaartje van Veldhoven, Lucie van Ree/Merlijn Runia, Ingeborg Bröcheler, Svenja Gabler/Morgane Heyse, Dominique Woerdings e.a.
Muziek Wolfgang Amadeus Mozart | muzikaal leider: Hernán Schvartzman
Regie Theu Boermans
Meer informatie Theu Boermans en Frans van Deursen
Website http://www.mozartszauberflote.nl/
Recensies
Het Parool
"Aantrekkelijk voor álle theaterliefhebbers"(...) "Rillingen van loepzuiver genot"(...) "Een cast die nergens een steek laat vallen"(...) "Bijna drie uur volop genieten" (...) "Een topprestatie"
Scènes
"Deze Zauberflöte is knap en liefdevol gemaakt en met zijn fijne cross-over tussen musical en opera vooral heel erg origineel."
NRC
"Groot compliment verdient Sofia Ferri als Pamina. Zij draagt de show"(...) "Boermans en Van Deursen schreven geslaagde grappen en goed gevonden teksten. Er is visueel spektakel, en na afloop leek het publiek absoluut vermaakt." (...) "Gedurfde Nederlandse versie van Mozarts Die Zauberflöte" (...) "Visueel spektakel"
De Volkskrant
Alleen horken houden het droog bij de geweldig spelende Sofia Ferri"(...) "Houd het maar eens droog bij de bedroefde zang van Sofia Ferri, die Pamina speelt" (...) "‘Het emotionele hart van Die Zauberflöte klopt"
Datum & tijd
Vr 24 nov | 19:30 - 22:30
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier (vanaf prijs) € 48,00
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]