Theater Sonnevanck & Maxtak Muziektheater Gullivers Reizen (Onbekend) TIJDELIJK BEELD

Theater Sonnevanck & MaxTak Muziektheater

Gullivers reizen (8+)

Magisch muziektheater over de vraag: WIE DENK JE WEL NIET DAT JE BENT?

Datum & tijd

Gul is een zeer succesvol kind. Altijd geweest. Nog geen zes weken oud werd ze uitgeroepen tot Slimste Baby van het Jaar. Al op haar vierde was ze wereldkampioen zeilen voor kleuters. Inmiddels is ze niet alleen klassen-oudste en hoofdredacteur van de schoolkrant: ze volgt ook dertien buitenschoolse activiteiten in zes verschillende talen. Gul moet iedereen voortdurend uitleggen hoe de wereld in elkaar steekt. Vermoeiend. Maar ja, dat krijg je, als Slimste Mens. Voor Gul is het leven een open boek, een makkelijke rekensom, een wedstrijd waarvoor ze haar hand niet omdraait.

Totdat Gul besluit als jongste mens ooit de wereld over te zeilen. Gesponsord en wel. Met grote verwachtingen. Internationaal ook. Want als je alles al kan en weet, moet je ook steeds harder bewijzen dat dat waar is. Hier begint haar reis vol bizarre avonturen en ontmoetingen met oorlogszuchtige en ijdele mini-mensjes, vretende en hebberige reuzen zo hoog als flatgebouwen, zingende paarden en opdringerige monsters. Bij thuiskomst lijkt alles wat gewoon was, vreemder dan ooit. Of is het Gul zelf die veranderd is?

In een frisse bewerking van Marije Gubbels komt Gullivers reizen, het beroemde boek van Jonathan Swift uit 1726, op humorvolle wijze tot leven. Een swingende familievoorstelling vol livemuziek, zang en videoprojectie over de vraag: wat maakt ons mens? Zijn we in al onze wijsheid wel zo wijs? Of kan het allemaal ook anders?

Een coproductie met MaxTak Muziektheater & Theater Sonnevanck

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
19:30 - 20:30
19:30 - 20:30
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Cast & info
Spel Iris Bakker, Nick Renzo Garcia en Padraig Turley
Muziek Compositie en piano Carlos Ema. Zang en (alt-)viool Anne Bakker. Compositie en ud Kamal Hors, Nizar Rohana Compositie Leah Uijterlinde
Meer informatie Theater Sonnevanck is een van de grote professionele jeugdtheatergezelschappen van Nederland We maken nieuw muziektheater en spelen onze voorstellingen in theaters, speellokalen van basisscholen en op schoolpleinen van middelbare scholen in onze theatertruck. Avontuurlijk theater over thema’s die nú spelen. Toegankelijk en kleurrijk, vol humor en livemuziek. De afgelopen jaren vielen meerdere producties in de prijzen. MaxTak maakt muziektheater van universele verhalen met urgente thema’s. We draaien de zaken graag om. Elk perspectief is interessant. Het is nooit eenduidig, niemand heeft gelijk, en niemand is heilig. MaxTak hoopt je te verleiden om verder te kijken dan je eigen kader en probeert dat wat je niet kent toch invoelbaar en voorstelbaar te maken.
Website http://www.sonnevanck.nl/
Datum & tijd
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]