040523 Het Achtste Leven

Theater Oostpool

Het Achtste Leven (Voor Brilka)

Muziektheatervoorstelling naar de wereldberoemde roman van Nino Haratischwili

Datum & tijd
Do 18 apr | 18:30 - 23:30
Met pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 29,50
Incl. drankje en garderobe

Groots muziektheater, naar het hartverscheurende, monumentale epos van Nino Haratischwili.

Met Het Achtste Leven (voor Brilka) brengt regisseur en artistiek directeur Daria Bukvić de theaterbewerking van de gelijknamige roman van de Georgische schrijfster Nino Haratischwili. Een monumentaal familie-epos dat zes generaties omspant tussen 1900 en nu.

Dit verhaal, over acht levens uit één Georgische familie, begint in een kleine stad tussen Georgië en Azerbeidzjan, waar een ambitieuze chocoladefabrikant zijn dochters grootbrengt. Zijn verrukkelijke chocoladedrank brengt hem rijkdom en aanzien, maar dat betekent in die tijd ook al spoedig gevaar. Nitsa, de achterkleindochter van Stasia, een van de dochters van de chocoladefabrikant, woont generaties later in Berlijn en vertelt op meeslepende wijze, met veel ironie en humor, de dramatische geschiedenis van haar familie. Een geschiedenis die onlosmakelijk samenvalt met die van de ‘rode’ twintigste eeuw – een cruciale periode in de Europese geschiedenis – met de opkomst en ondergang van de Sovjet-Unie en het wegvallen van het IJzeren Gordijn.

Ode aan de sterke vrouw
Het Achtste Leven (voor Brilka) is een grootse en epische muziektheatervoorstelling. Een hartverscheurend en tegelijk troostrijk drama verteld vanuit het perspectief van vrouwen uit verschillende generaties, waarbij het publiek meegenomen wordt op een emotionele, visuele en muzikale reis door de twintigste eeuw. Met live gezongen en gespeelde muziek: van Kaukasische en Slavische folkloristische liederen tot popnummers uit latere decennia. Daria Bukvić maakt deze voorstelling als ode aan de sterke vrouwen uit haar familie, die middels hun veerkracht de wreedheden van de geschiedenis met opgeheven hoofd hebben weten te doorstaan.

Door onvoorziene omstandigheden is deze productie verplaatst van 5 april 2023 naar 18 april 2024. Tickets blijven geldig of kunnen opnieuw gedownload worden via je online account.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
18:30 - 23:30
18:30 - 23:30
Grote Zaal
Grote Zaal
Cast & info
Spel Spel en muziek: Armand Rosbak, Chris Peters, Sinem Kavus, Marlies Heuer, Demira Jansen, Michael Muller, Liz Snoijink, Sharlee Daantje, June Yanez, Sharon Harman en Eeke Boonstra
Muziek Wilko Sterke
Regie Daria Bukvic
Meer informatie Jantsje Post en Elly Schippers
Website http://www.toneelgroepoostpool.nl/
Datum & tijd
Do 18 apr | 18:30 - 23:30
Met pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 29,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]