040523 Het Achtste Leven

Theater Oostpool

Het Achtste Leven (voor Brilka)

Muziektheatervoorstelling naar de wereldberoemde roman van Nino Haratischwili

Datum & tijd
Do 18 apr | 18:30 - 23:30
Met pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 29,50
Incl. drankje en garderobe

Groots muziektheater naar de wereldberoemde roman van Nino Haratischwili.

De Georgische schrijfster Nino Haratischwili schrijft in haar monumentale familie-epos ‘Het Achtste Leven (voor Brilka)’ over zes generaties van een Georgische familie, tussen 1900 en nu. Het verhaal begint in een kleine stad op de grens van Georgië en Azerbeidzjan, waar een ambitieuze chocoladefabrikant zijn dochters grootbrengt. Zijn verrukkelijke chocoladedrank brengt hem rijkdom en aanzien, maar dat betekent in die tijd ook gevaar. Nitsa, de achterkleindochter van Stasia – een van de dochters van de chocoladefabrikant – woont generaties later in Berlijn en vertelt op meeslepende wijze en met ironie en humor de dramatische geschiedenis van haar familie. Een geschiedenis die onlosmakelijk samenvalt met die van de twintigste eeuw: een cruciale periode in de Europese geschiedenis, met de opkomst en ondergang van de Sovjet-Unie en het wegvallen van het IJzeren Gordijn. Nina Spijkers maakt er groots muziektheater van, als ode aan de sterke vrouwen uit haar familie, met live gespeelde Kaukasische en Slavische folkloristische en popmuziek.

Door onvoorziene omstandigheden is deze productie verplaatst van 5 april 2023 naar 18 april 2024. Tickets blijven geldig of kunnen opnieuw gedownload worden via je online account.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
18:30 - 23:30
18:30 - 23:30
Grote Zaal
Grote Zaal
Cast & info
Spel Armand Rosbak, Chris Peters, Démira Jansen, Michael Muller, Liz Snoijink, Sharlee Daantje, Sharon Harman, Eeke Boonstra e.a.
Muziek Armand Rosbak, Chris Peters, Démira Jansen, Michael Muller, Liz Snoijink, Sharlee Daantje, Sharon Harman, Eeke Boonstra e.a. | muziekontwerp: Wilko Sterke | songwriter: Démira Jansen (DÉMIRA)
Regie Nina Spijkers
Meer informatie Jantsje Post en Elly Schippers
Website http://www.theateroostpool.nl/
Datum & tijd
Do 18 apr | 18:30 - 23:30
Met pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 29,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]