Eus

Stichting Het Grote Raam

'Het Verhaal van Alkmaar Onzet'

Datum & tijd
Vr 20 okt | 13:45 - 16:30
Met pauze
Locatie
Plein Zaal
Prijzen
Incl. drankje en garderobe

EEN MIDDAG OVER HET VERHAAL ACHTER ALKMAAR ONTZET

In 1573 wist Alkmaar een belegering door Spaanse troepen te weerstaan. Al sinds de zestiende eeuw wordt 8 oktober, de dag dat het Spaanse leger wegtrok, gevierd als de dag van Alkmaars Ontzet. In 2023 vieren we het 450-jarig jubileum van het beleg en ontzet van de stad.

Maar hoe verliep dat beleg en ontzet nu echt? Vieren we wat we denken te vieren? Of is het verhaal in ons hoofd gekleurd en onvolledig? Daarover gaat deze middagbijeenkomst. Dagvoorzitter is schrijver, columnist en tv-presentator Özcan Akyol.

Het programma start met een lezing van Yolanda Rodríguez Pérez, bekend van haar boek over de Tachtigjarige Oorlog, gezien door Spaanse ogen. Zij zal ons meer vertellen over de Spaanse visie op de Nederlandse opstand.

Vervolgens wordt door Leen Spaans, voorzitter van de Stichting Alkmaarse Historische Publicaties, aan de burgemeester van Alkmaar het eerste exemplaar aangeboden van een nieuw boek over de gebeurtenissen in en rond Alkmaar in 1573 en de jaren ervoor en erna, geschreven door Harry de Raad, met als titel: Het beleg van Alkmaar. Opstand en oorlog in de stad en omgeving, 1566-1576.

Hierna interviewt Özcan Akyol Harry de Raad over het nieuwe boek, waarbij er ruimschoots gelegenheid is voor het publiek om te reageren.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
13:45 - 16:30
13:45 - 16:30
Plein Zaal
Plein Zaal
Datum & tijd
Vr 20 okt | 13:45 - 16:30
Met pauze
Locatie
Plein Zaal
Prijzen
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]