Publiciteitsbeeld ROSE Stories I Happy In Holland (Benning & Gladkova) Klein
© Benning & Gladkova
© Benning & Gladkova

ROSE stories | Theater Bellevue | Via Rudolphi Producties

Happy in Holland

Datum & tijd
Za 3 feb | 20:30 - 21:30
Zonder pauze
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 19,50
Incl. drankje en garderobe

Ontwapenend en ontroerend relaas op de brokstukken van Chinees-Indisch restaurant.

Voor Chinees-Indisch restaurant Hong Kong is het doek gevallen. Het einde van een tijdperk: weg is het eerste Hollandse uiteten, de eerste afhaal. Nooit meer babi pangang, foe yong hai of tjap tjoy op zondagavond. Maar wat is er eigenlijk gebeurd met de eeuwig glimlachende, zwijgende vrouw die je witte bakjes meegaf vanachter de toonbank? En met haar lieve dochtertje, dat altijd vrolijk kroepoek stond in te pakken? In ‘Happy in Holland’ doorbreekt de inmiddels volwassen dochter Happy het stilzwijgen. Wie is haar moeder eigenlijk? Wat wilde ze van het leven? Het leidt tot een aaneenschakeling van luchtige botsingen tussen moeder en dochter, waarin we veel te horen krijgen, maar het meeste onuitgesproken blijft.

Regisseur Char Li Chung en schrijvers Sun Li en Tjyying Liu zijn restaurantkinderen van het eerste uur en zoeken op de brokstukken van restaurant Hong Kong naar de wortels van hun bestaan. Want hoe koester je het verleden, als je er alleen maar heel hard van wil wegrennen?

“Ontroerend inkijkje in de achterkant van het Chinees-Indisch restaurant”, schreef Theaterkrant en de Volkskrant gaf vijf sterren voor deze “voorbeeldige voorstelling”.

Vers van De Vest
Onze succesvolle serie Vers van De Vest is ook weer te boeken voor theaterseizoen 2023-2024. Dus... ga mee op theateravontuur en kies je eigen serie! Selecteer 5 voorstellingen en betaal slechts € 55 of bestel voor € 90 maar liefst 10 voorstellingen (inclusief garderobe en drankje). Lees meer.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30 - 21:30
20:30 - 21:30
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Cast & info
Spel ?Charlotte Ha en Mei Ling Wan-Im
Regie ?Char?Li Chung
Website http://www.rosestories/
Recensies
de Volkskrant
“Voorbeeldige voorstelling (…) De binnen- en de buitenwereld van dit culinaire fenomeen komen in de toneeltekst van het schrijversduo buitengewoon slim samen.”
Het Parool
“De lunchvoorstelling ‘Happy in Holland’ vertrekt vanuit dat vastgebakken beeld, die karikatuur, en neemt er de regie over terug.”
Theaterkrant
“Ontroerend inkijkje in de achterkant van het Chinees-Indisch restaurant. (…) Charlotte Ha speelt Happy sensitief en soms lekker op de emotie, en vormt daarmee een mooi contrast met de vooral ingetogen vertolking van Mei Ling Wan-Im als haar moeder.”
Datum & tijd
Za 3 feb | 20:30 - 21:30
Zonder pauze
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 19,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]