0302 ROSE Stories 233 C (Benning & Gladkova
© Benning & Gladkova
© Benning & Gladkova

ROSE stories

233°C

Datum & tijd
Za 2 mrt | 20:30 - 22:00
Zonder pauze
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 21,50
Incl. drankje en garderobe

Vlammende mozaïekvertelling over verbindingen aangaan en écht samenleven.

Naomi (Urmie Plein) woont in een buitenwijk waar buren op zichzelf zijn gericht. Haar zoon Jason (Dalorim Wartes), geteisterd door psychoses, zoekt troost in zingen en vuur. Jasons komst brengt een golf van onrust in de wijk. De dementerende Judith (Nanette Edens) zoekt haar hondje, Milo en Ferhat (Justus van Dillen en Harun Balci) belanden in een relatiecrisis, en Thalia (Tara Hetharia) probeert haar huis nat te houden wanneer het vuur steeds groter wordt.

Wat doe je als wegkijken geen optie meer is? Wie is waar verantwoordelijk voor? En hoe vind je elkaar als iedereen vooral met zichzelf bezig is? 233 ºC belicht een eenzame gemeenschap die afglijdt in individualisme. Maar als je de verbinding met je omgeving verliest, verlies je uiteindelijk ook de verbinding met jezelf.

Regisseur Abdel Daoudi sloeg de handen ineen met schrijvers Elly Scheele en Maxine Palit de Jongh. 233 ºC is voor hem een persoonlijk verhaal met zijn psychose gevoelige broer: "Ik geloof niet dat zijn pijn alleen een biologisch defect is. Net als iedereen zoekt hij verbinding, wil hij van waarde zijn, een doel hebben. Met het maken van deze voorstelling heb ik geprobeerd mijn broer wat beter te begrijpen.”

Let op: tijdens deze voorstelling wordt gebruik gemaakt van stroboscooplicht.

Filosofisch voorgesprek
Voorafgaand aan de voorstelling van 233 ºC op zaterdag 2 februari is er een voorgesprek voor het publiek onder leiding van Paulien Hilbrink. Paulien is docent, kinderfilosoof en filosofisch gespreksbegeleider. "'Ik vind dat alle verhalen van mensen naast elkaar moeten kunnen bestaan. Het geheel van levensverhalen is meer dan de som der delen.” Samen met alle aanwezigen gaat Paulien in gesprek over één van de thema's uit de voorstelling 233 ºC:
We willen tegenwoordig voor al onze problemen een oplossing. Een medicijn, een coach of een wet. Maar wat los je er eigenlijk mee op?
Bestel vrijkaartjes voor het voorgesprek tijdens het boeken van de voorstellingskaarten.


Vers van De Vest
Onze succesvolle serie Vers van De Vest is ook weer te boeken voor theaterseizoen 2023-2024. Dus... ga mee op theateravontuur en kies je eigen serie! Selecteer 5 voorstellingen en betaal slechts € 55,00 of bestel voor € 90,00 maar liefst 10 voorstellingen (inclusief garderobe en drankje). Lees meer.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30 - 22:00
20:30 - 22:00
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Cast & info
Spel Dalorim Wartes, Urmie Plein e.a
Muziek Kaspar Schellingerhout
Regie Abdel Daoudi
Website http://www.rosestories.nl/
Recensies
De Volkskrant
“Met liefde en zorg portretteert regisseur Abdel Daoudi de hoofdpersoon.”
Parool
“Wederom een parel van regisseur Abdel Daoudi.”
De Psychiater
“233? maakt grote indruk en ontroert."
Theaterkrant
"De jonge regisseur Abdel Daoudi kiest in 233 graden voor een radicaal empathische aanpak en levert daarmee een prestatie van jewelste."
Datum & tijd
Za 2 mrt | 20:30 - 22:00
Zonder pauze
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 21,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]